Forlater Komplett helt etter fusjonen

Eric Sandtrø har bygget opp Norges største nettbutikk, men blir ikke med videre.

Forlater Komplett helt etter fusjonen

Eric Sandtrø har bygget opp Norges største nettbutikk, men blir ikke med videre.

18. juni detonerte de to største IT-nettbutikkene Komplett og MPX en liten bombe. De to selskapene går sammen, primært for å møte Elkjøp, fortalte de to selskapene.

Nå begynner det å nærme seg en fullføring og nå servere de to selskapene en ny liten bombe: Eric Sandtrø, mannen som var med på å starte Komplett og har bygget opp selskapet gjennom mange år, skal forlate selskapet helt.

Sandtrø skal hverken være med i det daglige arbeidet eller sitte i styret.

Komplett og MPX skal styrebehandle fusjonen 6. september og presenterer dermed forslaget til styre. Det er Bengt Thuresson som blir styreleder og får med seg blant annet Stein Erik Hagens høye hånd Peter Ruzicka i styret, for Hagen er største eier.

Og heller ikke i konsernledelsen dukker Sandtrøs navn opp. Her er den foreslåtte kabalen:

Ole Vinje, administrerende direktør i MPX, blir ny konsernsjef. Gyrid Skalleberg blir finansdirektør (CFO/IR), Pål Vindegg blir logistikkdirektør, Trond Christensen økonomidirektør, Frank Wirum blir IT- og utviklingsdirektør og Ingebjørg Tollnes blir markedsdirektør.

- Jeg har vært i selskapet i 16 år. Det nye selskapet blir så stort at det krever mer kompetanse i å lede større selskaper, forteller Sandtrø. Derfor overlater jeg dette til Vinje.

Hva han skal gjøre nå, er helt uklart.

- Jeg har ikke hatt tid til å finne ut hva jeg skal gjøre, men bygge opp en ny nettbutikk innen IT kan jeg love jeg ikke skal gjøre, sier Sandtrø til digi.no.

Til toppen