Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forlenger støtten for Windows Phone

Google gir Microsoft mer tid til å komme med en løsning.

Gmail og tilhørende kalender- og kontakttjenester vil også i framtiden være tilgjengelig via Windows Phone-baserte enheter.
Gmail og tilhørende kalender- og kontakttjenester vil også i framtiden være tilgjengelig via Windows Phone-baserte enheter. Bilde: Harald Brombach

Google kunngjorde i desember at selskapets Google Sync-tjeneste, som åpner for tilgang til Google Mail (Gmail), Calendar og Contacts via Microsoft Exchange ActiveSync-protokollen, ikke lenger skulle tilbys til nye mobilenheter etter den 30. januar.

For enheter som allerede er koblet til Google Sync, skulle det ikke bli noen endring, mens for betalende Google Apps-kunder skulle det eksisterende tilbudet stå ved lag.

Men i går, da fristen skulle løpe ut, ble det kjent at Google har forlenget fristen med seks måneder, til den 31. juli. Det er Microsoft som kunngjør dette. Det gjelder dog kun Windows Phone-enheter, ikke enheter med iOS, Windows RT eller Windows 8 (Moderne UI).

Det er ikke selve e-posten, altså Gmail, som har vært problemet. Windows Phone har støtte for IMAP- og SMTP-protokollene som for overføring av e-post, og disse støttes også av Gmail. Derimot er det synkronisering av kalender- og kontaktoppføringer som ville ha utgjort et problem. For synkronisering mot disse vil Windows Phone og andre relevante enheter måtte bruke protokollene CalDAV og CardDAV.

Dette støttes ikke av Windows Phone, men Microsoft lover nå at støtte for de to protokollene vil bli bygget inn i Windows Phone-programvaren innen den neste fristen løper ut.

    Les også: