Fornøyd med offentlige nettjenester?

Staten vil vite hva innbyggerne synes om tilbudet.

Fornøyd med offentlige nettjenester?
- Vi er spente på å se om tilfredsheten med tjenestene går riktig vei, sier Difi-sjef Hans Christian Holte. Bilde: Marius Jørgenrud

Denne uken får 30.000 tilfeldig utvalgte nordmenn et spørreskjema i posten. Myndighetene skal kartlegge hvor tilfreds innbyggerne er med det offentlige tjenestetilbudet.

Disse får si sin mening om offentlige tjenester, som Nav, politi, fastlege, barnehage, skole og så videre. Oppfatningen av kommunale tilbud blir også kartlagt.

Innbyggerundersøkelsen ser ikke ved første øyekast ut til å omhandle digitale tilbud. Men den gjør det også, selv om fornyingsdepartementet ikke poengterer dette i sin pressemelding.

- Den handler helt klart om tilfredshet med internettbaserte tjenester, bekrefter seniorrådgiver John Nonseid ved IT-direktoratet (Difi) til digi.no.

Her er noen av skjemaene som sendes ut. Del 1 (pdf) har et mer generelt fokus. Del 2 som sendes ut senere består av hele 23 ulike skjemaer, ett for hver tjeneste. Her er eksempel på ett av disse (folkebiblioteket).

Det er TNS Gallup som gjennomfører undersøkelsen på vegne av Difi, som igjen er underlagt fornyingsdepartementet.

- Regjeringen vil at offentlige tjenester skal være best mulig. Da må vi lytte til brukerne, sier fornyingsstatsråd Rigmor Aasrud.

Derfor papir

Årsaken til at undersøkelsen sendes ut på papir er at svarprosenten da blir høyere. Men respondentene kan også velge å svare på nett, opplyser departementet i pressemeldingen.

- Vi er spente på å se om tilfredsheten med offentlige tjenester går riktig vei. Svarene vil bli brukt til å forbedre de offentlige tjenestene der det trengs mest. Vi oppfordrer alle som mottar undersøkelsen til å svare, sier Difi-sjef Hans Christian Holte.

Alle resultatene skal bli offentliggjort på Difis nettsider våren 2013.

Hva mener du?
digi.no vil gjerne høre hvor fornøyde leserne våre er med det offentlige tjenestetilbudet på nett. Hva er bra, hva er ikke så bra og ikke minst – hva savner du? Si din mening i debatten!

    Les også:

Les mer om: