Forskningspris for Internett-protokoller

Videreutvikling og funksjoner for Internett resulterte i Telenors Forskningspris 1998. Det er Stephen Pinks innsats på området som belønnes med forskningsprisen på 250.000 kroner.

Professor Stephen Pink har utført det prisbelønte arbeidet mens han var tilknyttet Swedish Institute for Computer Science (SICS), og i sin nåværende stilling ved Universitetet i Luleå. Pinks arbeid har i første rekke fokusert på ytelse og kapasitet i IP-nettverk, innen tilpasning av protokoller for linker med lav båndbredde, effektiv protokollhåndtering og ruterdesign

Resultatene er av stor betydning for Internett-tjenester over mobile nettverk og løsninger for de kommende standardene for tredje generasjon mobiltelefoni UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) og IMT2000 (International Mobile Telecommunications 2000). Resultatene har også stor betydning for utviklingen av høyhastighetsnettverk generelt, som også er en stor utfordring. Pink arbeider direkte med industrien på disse områdene.

Pink står dessuten sentralt innen det sentrale standardiseringforumet for Internett, Internet Engineering Task Force, og har påvirket både standardiseringen av protokoller for neste generasjons Internett (IPv6) og fremtidig produktutvikling.

Til toppen