Først og fryktløst inn i Y2K

De kommer først inn i Y2K, men regner ikke med at det blir like dramatisk som en syklon - og de kommer langt oftere.

De kommer først inn i Y2K, men regner ikke med at det blir like dramatisk som en syklon - og de kommer langt oftere.

26.12.99

Julaften over, maten kom 3 timer for sent men det er Maori tid det, maten var knallbra, nissen snakket norsk og var noe svett i en slags nisse-pysjamas. Vi satt på stranden og så på månen stige opp fra havet, uvanlig stor, enda er den kun 356.654 km fra jorden så nærme har den ikke vært siden 1930. Rundt oss var det papirposer med sand og stearinlys i, som lyste opp stranden. Ungene fløy rundt og i bakgrunnen kunne vi høre deilig er jorden. Mange intelligente, interessante og uinteressante samtaler føres i slik stemning. refleksjoner over meninger med liv og tilværelse. Lærer vi noe av disse opplevelsene vi får på turen kommer vi rikere hjem? Kan kjøkkenet fortsatt vente, er det bare å sette stoff foran dørene når de ramler av? blir det mulig å senke ambisjonsnivået for oss alle.

Pallas dagbok

Brynhildur Palina Masdottir Moltzau - eller bare Palla - sa opp jobben sin, overtalte sin mann Richard til å gjøre det samme, og satte seg i oktober på flyet med sine tre barn. Målet var Rarotonga, en liten koselig stillehavsøy. Palla og Richard realiserte en hemmelig drøm mange bærer: Å hoppe av, om ikke annet, så for noen måneder, kanskje seks eller åtte.


Millennium, har vi tenkt på det i denne tiden her på øya? Vi husker tilbake til skrekkvisjoner om jordas undergang og noe mer gjennomtenkte refleksjoner om 2000 problematikken. Den tiden vi har vært her så har det vært gøy med lesning av lokalavisen, de har jeg faktisk tatt vare på og sitter her og ser gjennom de og prøver å se om dette er noe som bekymrer befolkningen her . Tenker de noe på det? Når vi skulle på nettet var det meget enkelt og support var tilgjengelig. Pacific computer har internetcafe og her er de behjelpelig med det meste. Når kabelen til modemet vårt gikk i stykker under et uvær som raste over øya i okt. så fikk vi et problem og det var at europeisk standard hadde de ikke så vi blev nødt til å skaffe oss nytt modem. Prisen her er noe lavere enn hjemme. Oyster net internett selskapet har med jevne mellomrom artikler i avisen da dreier det seg om morsomme hjemmesider de har vært innom og mulighetene som internett gir. Fortsatt er det slik at de fleste kundene er utlendinger og ikke folk fra øya. Hva så med 2000 problematikken her, i går satt jeg og tok en sprudlesak i baren på nærmeste hotell og kom da i snakk med en journalist som er ansatt ved Cook Island News. Vi diskuterte litt dette problemet og fikk da med oss noen andre fra de nærmeste stolene.De så 2000 problematikken fra sin del av verden og for dem var det ikke noe som kunne gå galt som de ikke er vant med fra før her, - her forsvinner strømmen uten forvarsel , plutselig virker ikke telefonen eller så raser en av syklonene slik at ting blir lammet for en stund, osv. De mener at de ikke er avhengig av noen form for moderne hjelpemidler, samfunnet rusler uansett i sin vanlige maori fart. Og som hun sa hvorfor tror du at alle disse turistene er kommet hit for å feire millennium, - her er det trygt . Ikke at jeg tror det er den eneste grunnen hvertfall ikke når jeg var inne på nettet og leste om millionturen som noen nordmenn tar hit til øya for å se siste solnedgangen. Hvertfall ha en riktig god jul videre og en flott milleniumsfeiring, husk å ha ekstra proviant i kjelleren (mmmmm)

Aere ra fra Palla


Mer fra Pallas dagbok

01.10 Stopp karusellen, vi vil av!
21.10 God morgen, Rarotonga!
04.11 Paradis-rapport: Elskende par tatt på fersken. Den store gospeldagen
18.11 Øya hvor kvinner voldtar menn
02.12 Piiris polynesiske massasje
16.12 Så tenner vi et lys i dag, vi tenner det for glede
22.12 Jul på Rarotonga
26.12 Først og fryktløst inn i Y2K
02.01 Mia Gundersens grå soloppgang i Stillehavet

Til toppen