Første betautgave av Java 3D API

Sun annonserte tidligere denne uken at en betautgave av selskapets Java-baserte programmeringsgrensesnitt for 3D-applikasjoner nå er tilgjengelig på selskapets nettsted.

Suns Java 3D API er ifølge Newsbytes basert på åpne standarder for utviklere som ønsker å lage 3D-basert innhold på tvers av flere forskjellige plattformer, uten å måtte lære seg andre 3D-API-er (Application Programming Interface). Verktøyet skal være designet på en slik måte at utviklerne skal slippe kompleks koding, noe som vanligvis er nødvendig for å spesifisere 3D-modeller

Sun annonserte Java 3D API-spesifikasjonen under Siggraph '97 i august i fjor. Ifølge selskapet har flere tusen utviklere arbeidet med alfa-utgaven siden den tid.

Java-programmerere kan bruke Java 3D API-en til å legge til 3D-innhold i sine applets og applikasjoner. I tillegg har API-en innebygget støtte for geometrikomprimering som reduserer nettverkstrafikken i forbindelse med avanserte 3D-visualiseringer som overføres over nettverk. Dette skal muliggjøre nedlasting av svært store 3D-modeller for framvising og manipulering på fjerntliggende datamaskiner.

Sun anbefaler foreløpig ikke bruk av Java 3D API-en i bedriftskritiske applikasjoner, siden teknologien fortsatt kun er på betanivå og det fortsatt kan skje endringer.

Ifølge Sun har betautgaven likevel innebygget de fleste egenskapene som ble ønsket av utviklerne som arbeidet med alfa-utgaven.

Betautgaven av Java 3D API-en kan hentes ned fra Suns Java 3D Computing-nettsted.

Til toppen