Første glimt av Windows 9

Nye bilder viser oppdatert grensesnitt.

Første glimt av Windows 9
Hovedskjermen med ny Startmeny. Bilde: Computerbase.de

Vi har allerede skrevet en god del om Windows 9 (kodenavn Threshold), som mest sannsynlig vil lanseres i løpet av våren 2015.

Nå har to tyske nettsteder publisert mange bilder fra det som skal være en teknologisniktitt på det nye OSet. Disse bildene er bekreftet til å være ekte fra flere hold, og det er tidligere blitt nevnt at Microsoft vil vise frem operativsystemet offentlig rundt den 30. september.

Innstillinger.
Innstillinger. Bilde: Computerbase.de

Bildene skal stamme fra en veldig tidlig versjon som Microsofts partnere har fått tilgang til, og dermed vil det ferdige produktet helt sikkert gjennomgå flere endringer. Det er likevel interessant å se hvordan Windows 9 kommer til å fremstå.

Vi kan tydelig se den nye Startmenyen, som opprinnelig skulle slippes til dagens Windows 8.1 i en større oppdatering. Vi kan også se et veldig grunnleggende glimt av et varslingssenter, «charms»-menyene som nå er bygget inn i appene, og vi ser hvordan Metro-appene kjøres på vanlig desktop. Det er også visse endringer i oppgavelinjen og en del av ikonene (for eksempel ikonet til Windows utforsker).

Vi avventer offisiell informasjon fra Microsoft, og hvis ryktene stemmer er det ikke lenge til vi får vite mer.

Den uferdige varslingsmenyen.
Den uferdige varslingsmenyen. Bilde: Computerbase.de
Charms-menyene i appen.
Charms-menyene i appen. Bilde: Computerbase.de
Nye grensesnitt-elementer.
Nye grensesnitt-elementer. Bilde: Computerbase.de

    Les også: