JUSS OG SAMFUNN

Første møte i regjerings IT-utvalg

I morgen skal endelig IT-minister Heidi Grande Røys samle sitt nye IT-råd, eNorge-Forum, for første gang.

25. apr. 2006 - 09:15

I morgen onsdag 26. april skal endelig Stoltenberg-regjeringens nye eNorge-forum.

digi.no har tidligere skrevet at forumets sammensetning har endret seg sterkt fra Bondevik-regjerings eNorge-forum. Bare tre bedrifter har fått plass i det nye forumet - Telenor, Microsoft og Geodata. Resten er offentlig instutisjoner og interesse-organisasjoner.

    Les også:

Morgendagens møte vil stort sett bli en foredragsserie. Tre aktører skal holde foredrag, skriver departmentet. Disse er:

Lars Thue, BI: Tittelen på foredraget vil være "Tid for en ny planøkonomi?" Med utgangspunkt i utviklingen i telesektoren, og med et lite blikk også på elforsyningen som han kjenner godt. Han skal prøve å oppsummere erfaringene med det nyliberale skiftet så langt - og antyde noe om hvordan utfordringene framover best kan løses med en mer planmessig bruk av ulike økonomiske koordineringsmekanismer og offentlig engasjement.

Steinar Pedersen, Nasjonalt senter for telemedisin: Han vil fokusere på muligheter, hindringer og løsninger innen bruk av IKT/telemedisin/eHelse innen og på tvers av forvaltningsnivåene i helsevesenet. Han vil problematisere forhold rundt endrede (sam)arbeidsformer når IKT åpner for ny arbeidsdeling - eller Hvem har ansvaret for ansvaret?

Elisabeth Staksrud, Medietilsynet: Som kjent fokus mye rundt barn og internett. Hun vil si noe om nye brukermønstre, sektorovergripende samarbeid og vanlige folks behov.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.