Første virus for Microsoft Messenger

Et nytt virus sprer seg gjennom beskjedsystemet Microsoft Messenger. Det er det første viruset som er skrevet spesifikt for dette programmet.

"Hello"-viruset, eller W32/Hello.worm er det første som sprer seg via Microsoft Messenger. Messenger er selskapets variant av populære ICQ, et program som lar folk kommunisere og sende korte beskjeder til hverandre over nettet i sanntid.

Hello-ormen er den første som er skrevet spesifikt til Messenger, men skal ikke være spesielt farlig i sin nåværende form.

En ondsinnet bruker kan sende HELLO.EXE til andre, og ifølge Network Associates vil denne Visual Basic 5-applikasjonen deretter plassere en usynlig snarvei i oppstartsmappen. Hvis Messenger ikke er installert på maskinen vil ormen krasje, med feilmeldingen "Run-time Error '91' Object variable or With block variable not set"

Hvis Messenger er installert, derimot, vil ormen sende seg selv til alle brukerne i adresseboken, sammen med teksten
"i have a file for u. its real funny".


Hvis du bruker McAfee virus-scan så er programvaren oppdatert for å finne og fjerne Hello-ormen. Ellers må man lete gjennom maskinen og se etter programmet HELLO.EXE samt den usynlige snarveien i WINDOWS STARTUP-mappen.

Ormen har også aliasene W32.FunnyFiles.Worm (NAV) og W32/Hello (Panda), og kan bare infisere Windows-maskiner. Den er karakterisert som en lav-risiko orm, da den sprer seg sakte og ikke gjør annen skade enn å skape unødig trafikk.

Til toppen