Abonner
FORSVARET

Forsvaret forbyr Tiktok og Telegram på alle tjenestetelefoner

Forsvaret følger i fotsporene til en rekke offisielle etater og forbyr den kinesisk-eide videoplattformen Tiktok og appen Telegram på alle tjenestetelefoner.

Forsvaret forbyr bruken av Telegram- og Tiktok-appene på Forsvarets egne mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner.
Forsvaret forbyr bruken av Telegram- og Tiktok-appene på Forsvarets egne mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner. Foto: Harald Brombach

– Tiktok og Telegram er ikke tillatt på Forsvarets mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner, opplyser Forsvarets talsperson Per Espen Strande til Forsvarets forum.

– Forbudet gjelder også private enheter som benyttes i tjeneste i Forsvaret, samt private enheter som medbringes der det foregår gradert tale, legger han til.

Forbudet vil gjelde både militære og sivilt ansatte. Regelbrudd vil få konsekvenser og vil bli behandlet som sikkerhetsbrudd, ifølge Forsvaret.

Les også

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har nylig vurdert at det er høy risiko ved bruk av applikasjonene Tiktok og Telegram.

En rekke regjeringer og nasjonalforsamlinger verden rundt har innført forbud mot Tiktok på mobiler som brukes i offentlig tjeneste.

Tiktok eies av det kinesiske selskapet ByteDance, og det har vært bekymring om data som samles inn om brukere via appen kan overleveres til kinesiske myndigheter hvis de skulle kreve det. Myndighetene i Kina avviser anklagene som politisk motiverte.

Les også