FORSVARET

Forsvaret forbyr Tiktok og Telegram på alle tjenestetelefoner

Forsvaret følger i fotsporene til en rekke offisielle etater og forbyr den kinesisk-eide videoplattformen Tiktok og appen Telegram på alle tjenestetelefoner.

Forsvaret forbyr bruken av Telegram- og Tiktok-appene på Forsvarets egne mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner.
Forsvaret forbyr bruken av Telegram- og Tiktok-appene på Forsvarets egne mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner. Foto: Harald Brombach
15. apr. 2023 - 09:16

– Tiktok og Telegram er ikke tillatt på Forsvarets mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner, opplyser Forsvarets talsperson Per Espen Strande til Forsvarets forum.

– Forbudet gjelder også private enheter som benyttes i tjeneste i Forsvaret, samt private enheter som medbringes der det foregår gradert tale, legger han til.

Forbudet vil gjelde både militære og sivilt ansatte. Regelbrudd vil få konsekvenser og vil bli behandlet som sikkerhetsbrudd, ifølge Forsvaret.

Det er ikke bare Tiktok og Telegram NSM vil du skal være forsiktig med i jobbsammenheng. Det samme gjelder stort sett alle sosiale medier.
Les også

Analyse: NSM retter kritikk mot mer enn bare Tiktok og Telegram

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har nylig vurdert at det er høy risiko ved bruk av applikasjonene Tiktok og Telegram.

En rekke regjeringer og nasjonalforsamlinger verden rundt har innført forbud mot Tiktok på mobiler som brukes i offentlig tjeneste.

Tiktok eies av det kinesiske selskapet ByteDance, og det har vært bekymring om data som samles inn om brukere via appen kan overleveres til kinesiske myndigheter hvis de skulle kreve det. Myndighetene i Kina avviser anklagene som politisk motiverte.

Den superpoulære kinesiske videoappen Tiktok, kan blir forbudt i USA. Det er ikke særlig populært blant de 170 millioner brukerne.
Les også

Trump sier nei til Tiktok-forbud – partiet sier ja

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.