RESULTATERFINANS

Fortsatt svakt fra Samsung

Vil kutte prisen på flaggskip-telefon.

Galaxy S6 Edge er en lekker telefon som ble godt mottatt. Det har imidlertid ikke solgt bra nok.
Galaxy S6 Edge er en lekker telefon som ble godt mottatt. Det har imidlertid ikke solgt bra nok. Bilde: Thomas Marynowski
30. juli 2015 - 09:36

Det har ligget litt i kortene, men nå er det bekreftet. Samsung rapporterer sitt femte strake kvartal med nedgang, og lanseringen av etterlengtede Galaxy S6 har fått mye av skylden.

Les mer: Spår syvende svake kvartal på rad

Smarttelefonen, som ble sluppet i april, skulle være vendepunktet for selskapets mobilavdeling, som hadde slitt med fallende salg de siste årene. Galaxy S6 fikk en skikkelig designmessig overhaling, med mer elegante materialer, samtidig som programvaren ble modernisert og ryddet opp i. Og mottakelsen ble veldig bra, med mange strålende anmeldelser.

Til tross for innsatsen ser det ut til at salget har vært svakere enn forventet, og har falt med 7,3 prosent sammenlignet med året før.

Det ble tidligere oppgitt at Samsung valgte feil produksjonsfokus når det gjaldt fordelingen mellom de to modellene av Galaxy S6 – den vanlige, flate utgaven, og Edge-modellen med buet skjerm. Det sies at det ble produsert alt for mye av den vanlige modellen, mens Edge har vært mangelvare. Dette skal nå være løst.

Nå advarer Samsung mot krevende tider, og selskapet vil forsøke å hente igjen den tapte inntjeningen via tv- og prosessor-avdelingene sine.

Prisreduksjon

Mobilavdelingen til selskapet har imidlertid en plan. For det første vil prisen på Galaxy S6-modellene «justeres», står det i pressemeldingen. Det gis ingen detaljer om hvordan denne justeringen skal foregå, men det ser ut til at vi kan se frem til noe billigere toppmodeller.

Dessuten loves det lansering av et nytt flaggskip med ekstra stor skjerm – det vil si en ny Note-modell. Det er allerede bekreftet at Samsung vil holde en pressekonferanse i New York den 13. august, der man venter å se de nye «phablet»-modellene.

Les også: Vil fremskynde Note-lansering

Å slippe nye Note tidligere enn vanlig er Samsungs forsøk på å kontre kommende nye iPhone-utgaver. Tradisjonen tro regner man med å se nye iPhones i september, og disse vil mest sannsynlig følge i fotsporene til de enormt populære 6- og 6 Plus-variantene. Dermed vil høsten bli utfordrende for den koreanske giganten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.