Fortsetter blokkjedeferden i fargerik Opera for Android

Når nattmodus ikke er nok.

Fortsetter blokkjedeferden i fargerik Opera for Android
Kryptolommebok er blant den mer uvanlige funksjonaliteten i Operas nettlesere. Skjermbilde: digi.no

Opera Software kom i dag med en helt nye versjon av selskapet nettleser for Android. Den store nyheten er en redesign av brukergrensesnittet, som nå har blitt flatere, rundere former og mer fargerikt.

De nye innstillingene for fargetemaer i Opera for Android.
De nye innstillingene for fargetemaer i Opera for Android. Skjermbilde: digi.no

Mens mange andre apper nå har fått mørk modus (nattmodus), tar Opera et skritt videre og lar brukerne velge mellom fem nye fargeskjemaer, som hver tilbyr to forskjellige farger i lys og mørk modus.

– Opera var blant de første appene til å introdusere en mørk modus – lenge før iOS og Android – og nå forbereder vi nettleseren vår på 2020, sier selskapets produktsjef for Opera for Android, Stefan Stjernelund, i en pressemelding. 

– Vår nye UI-filosofi fokuserer på følelser, hvordan folk føler seg når de bruker produktet. De har dårlig med tid, og behøver å få tak i det de ønsker så raskt som mulig. Vi møter dette behov med vår nye design. 

Blokkjede

I den nye utgaven har Opera Software også gitt kryptolommeboken støtte for å sende, motta og handle med bitcoin, i tillegg til ethereum. Ifølge selskapet er dette den første nettleseren hvor dette kan gjøres uten at brukeren installerer utvidelser.

Den nye versjonen av nettleseren har også støtte for distribuerte applikasjoner (dapp) basert på Tron-blokkjeden og «Tronix-tokens» (TRX).

Den nye versjonen av Opera for Android er nå tilgjengelig i Google Play.

Les også