Forventer supersalg av Galaxy S6 

Men Samsung frykter begrenset tilgang.

Forventer supersalg av Galaxy S6 
Toppmodellen Galaxy S6 Edge kan være vanskelig å få tak i til å begynne med. Bilde: Thomas Marynowski

I morgen og lørdag går startskuddet for salget av Samsungs nyeste mobilflaggskip, de to Galaxy S6-modellene. 

For to dager siden sendte selskapet ut en prognose for årets tre første måneder, der de forventer et driftsoverskudd som er det høyeste de siste tre kvartalene (selv om det er lavere enn på samme tid i fjor). Dermed er det ingen tvil om at det hersker optimisme hos selskapet. 

Det er helt klart mye selvsikkerhet å spore når det gjelder salgstallene for S6. På en pressekonferanse i Seoul snakket Samsungs mobilsjef JK Shin om deres forventninger for salgstall. 

JK Shin sier at etter å ha analysert tilbakemeldinger fra distributører og kunder forventer selskapet å selge mer av de to S6-modellene enn av noen av sine tidligere mobiler.

T2: En av de flotteste mobilene vi har testet.

Analytikere har tidligere spådd at telefonene kommer til å selge over 50 millioner enheter.

Tøff produksjon

Det ventes likevel at spesielt Edge-modellen med buet skjerm på sidene kan være vanskelig å få tak i. Det er en telefon som er vanskelig å produsere, og selskapet forventer dermed stram tilgang. 

Også Samsung i Norge melder om betydelig interesse, det regnes også med begrenset tilgang på telefonene her til lands til å begynne med, og svært mange skal allerede være forhåndsbestilt. 

Det er spesielt det avanserte displayet til S6 Edge som er vanskelig å produsere, men JK Shin lover at Samsung-teamet jobber hardt med å øke produksjonen og sørge for best mulig tilgang over hele verden i tiden fremover.