Fotball-VM på nettet koster

Pirat-redde fotballtopper ser muligheter for å tjene penger på nettet.

Høydepunkter fra fotball-VM skal legges ut på nettet, som betalvideo for den mest ihuga fansen. Federation Internationale de Football Association (FIFA) skal la tilhengerne betale rundt 160 kroner for snadderet, via nettstedet www.fifaworldcup.com.

Nettstedet er produsert i samarbeid med Yahoo!, og de to kumpanene måtte godsnakke med mediekonglomeratet Kirch for å få gjennomføre prosjektet.

Les også:


For det er Kirch som eier rettighetene til konkurransen, men ingen av partene vil avsløre hva slags betingelser som ble satt for nettvideoen, ifølge CNN - som igjen siterer Associated Press.


For 160 kroner får du fire minutter action fra hver av de 64 kampene, kommentarer på seks språk, intervjuer, skjermsparere og konkurranser, og FIFA satser på å ha sakene ute på nettet innen tre timer etter kampens slutt.

Dermed kan tilbudet bli ganske fristende for oss som bor på feil side av planeten. VM, som starter 31. mai, går i Japan og Sør-Korea, og vi som ligger opptil ni timer etter dem kan på denne måten få litt mer fleksibilitet.

Det håper iallefall FIFA, som i likhet med TV2 og NRK tror det er marked for fotballvideo på Internett. De to norske TV-kanalene gikk nylig sammen om å tilby bredbåndsvideo fra kampene i Tippeligaen, i tillegg til eksklusive kamper for nettbrukerne.

Til toppen