Fotballforbundet ser på Internett-rettigheter

Norges Fotballforbund ser på mulighetene for å skille ut separate Internett-rettigheter på fotballkampene sine, for å møte fremtidens medievirkelighet. En konflikt med TV 2 gjør prinsippet høyaktuelt.

- Vi ser at formidlingskanalene smelter sammen, og vi har en fortløpende vurdering på hvordan rettighetene kan fordeles i fremtiden, sier generalsekretær Karen Espelund til digi.no.

Saken er svært aktuell for Fotballforbundet, som ligger i strid med TV 2 blant annet fordi TV-kanalen har lagt ut levende bilder fra fotballkamper på Internett. Dette er i konflikt med dagens rettighetsregler mener forbundet, som ifølge Aftenposten vurderer erstatningskrav hvis de får medhold i saken.

- Jeg vil ikke kommentere denne saken før det foreligger en kjennelse, men vi ser at vi kommer til å ha en helt annen profil på mediesalget i fremtiden.

I dag er det organisasjonen ISPR som sitter på de internasjonale rettighetene til norsk fotball, mens NRK og TV 2 har de norske. Sendinger på Internett vil komme i konflikt med de internasjonale rettighetshaverne, da Internett er "grensesprengende", sier Espelund til digi.no.

Espelund forteller at Fotballforbundet følger utviklingen nøye, blant annet i den britiske fotballcup-en Premier League, der det har vært vurdert forskjellige modeller for egne senderettigheter for Internett.

Premier League og nett-rettigheter:


Gates vil kjøpe Solskjær & co

- Vi vet vi sitter på et veldig godt produkt her. Dagens avtaler løper ut i slutten av 2001, og vi diskuterer hvordan vi skal gjøre det da. Vi er usikre på løsningen, men det er en positiv usikkerhet, for vi vet hva vi har å levere, uttaler Espelund.

Til toppen