Fra asken til ilden i CAG

Utskjelte Sjur Svaboe er endelig ute av styreformannsvervet i Computer Advances Group, men dagens melding om nytt styre skapte ingen jubel blant investorene i et sommerslapt marked på Oslo Børs.

Utskjelte Sjur Svaboe er endelig ute av styreformannsvervet i Computer Advances Group, men dagens melding om nytt styre skapte ingen jubel blant investorene i et sommerslapt marked på Oslo Børs.

Omsetningen har falt gjennom hele uka og tendensen av sommerslapphet fortsatte fredag da omsetningen landet på knappe 900 millioner kroner. IT-indeksen beveget seg marginalt nedover med et fall 0,3 prosent til 1455,3 poeng mens totalindeksen nærmest var flat med et positivt utslag på 0,1 prosent til 1318,9 poeng.

- I et marked med få nyheter og lav omsetning er det naturlig at utslagene blir små, sier en analytiker til digi.no.

Computer Advances Group plasserte seg som en av taperne fredag, men interessen for aksjen var lav. Av de 10.200 aksjene som ble omsatt stammet 10.000 fra en opsjonsinnløsning, mens de resterende 200 aksjer ble solgt til 46 kroner - 4,6 prosent under gårsdagens siste omsatte post. Merkelig nok skapte det heller ingen entusiasme da selskapet meldte at selskapets upopulære styreformann Sjur Svaboe var erstattet med Ivar Hognestad - en tidligere megler som kom inn i styret for noen måneder siden.

- Et styre som kun består av tradere er ikke noe godt signal. Man skal ha gode nerver for å sitte med CAG-aksjer nå, sier analytikeren til digi.no.

Etter mye opp og ned, endte dagen ned for Ask ASA. Aksjen falt med 2,5 prosent til 57,50 kroner, og mye av usikkerheten er knyttet til resultatene som blir lagt fram 15 juli.

- Det er ventet at Proxima vil levere et negativt resultat på 5-6 millioner, men det er knyttet stor usikkerhet til engangskostnader ved fusjonen. Personlig tror jeg Proxima-tallene vil være dårligere, sier analytikeren.

Tandberg ASA som var en av vinnerne torsdag, fortsatte oppover fredag, til tross for rotet hos USA-distributøren NuVision. Aksjen ble dagens vinner blant IT-aksjene etter en oppgang på 2,9 prosent til 108 kroner.

Til toppen