Fra februar blir app-ytelsen bedre

Apple vil snart kreve 64-bits-applikasjoner.

Fra februar blir app-ytelsen bedre
64-bits-brikkene i nye iPhone- og iPad-modeller vil endelig tas for fullt i bruk. Bilde: action press/All Over Press

Da iPhone 5S ble lansert i fjor høst var det den første smartmobilen med en 64-bits prosessor, nemlig A7. Den ble etterfulgt av A8-brikken i år, som debuterte i iPhone 6.

Nå begynner Apple å kreve at utviklerne tar 64-bits-arkitekturen i bruk, noe som vil innebære applikasjoner med bedre ytelse.

Alle applikasjoner som lastes opp til godkjenning hos Apple fra 1. februar neste år må ha lagt inn støtte for 64-bits-instruksjonene, i tillegg til å støtte 32-bits-brikkene.

Fra samme tid må nye apper også være utviklet med iOS 8-utviklingsprogramvare, som er inkludert i Xcode 6 eller senere.

Hva betyr det? Det er etter hvert ganske mange Apple-enheter med 64-bits-brikker: iPhone 5s, 6 og 6 Plus, samt iPad Air, Air 2, iPad mini 2 og 3. Applikasjoner som er optimalisert for disse bør bli raskere og bedre.

Apples retningslinjer omfatter imidlertid bare nye applikasjoner eller nye oppdateringer, og eldre apps vil fortsatt være tilgjengelige for brukere av eldre iPhone- og iPad-modeller.

64-bits-applikasjoner kan også gjøres kompatible med 32-bits-enheter, så brukere av eldre modeller blir ikke utelatt - men eiere av nye enheter vil tjene på den tilgjengelige maskinvarekraften.

    Les også: