Frankrike klar med terror-app

Varsler ved mistanke om angrep.

Den nye appen SAIP (Système d'alerte et d'information des populations) endres fra grønn til rød avhengig av trusselnivå og hvor brukerne befinner seg. Slik vil det franske innenriksdepartementet sende advarsel «dersom det er mistanke om forestående angrep».
Den nye appen SAIP (Système d'alerte et d'information des populations) endres fra grønn til rød avhengig av trusselnivå og hvor brukerne befinner seg. Slik vil det franske innenriksdepartementet sende advarsel «dersom det er mistanke om forestående angrep». (Bilde: Skjermdump App Store)

Varsler ved mistanke om angrep.

Paris (NTB-AFP): Frankrike lanserer en app for smarttelefoner som skal varsle folk om terroraksjoner og andre farer som måtte true.

Frankrike er i høyspenn foran fotball-EM, og sikkerhetstiltakene er mange og omfattende. Frykten er at terrorister skal benytte anledningen til å gjennomføre nye aksjoner.

Geolokasjon

Den nye appen, som vil komme i både fransk og engelsk versjon, vil sende brukerne advarsler «dersom det er mistanke om forestående angrep», opplyser det franske innenriksdepartementet, som står bak utviklingen av appen.

Brukerne, som vil bli lokalisert ved hjelp av appen, vil også bli advart mot andre uventede hendelser og farer som truer i nærområdet der de befinner seg, for eksempel om flomvern bryter sammen.

Frankrike frykter terror under fotball-EM. Bildet er fra Nice, som er en av vertsbyene hvor det også er opprettet store fansoner i sentrum - der folk kan følge kampene på storskjerm.
Frankrike frykter terror under fotball-EM. Bildet er fra Nice, som er en av vertsbyene hvor det også er opprettet store fansoner i sentrum - der folk kan følge kampene på storskjerm. Foto: Marius Jørgenrud

Advarslene vil bli sendt ut mindre enn 15 minutter etter at myndighetene har bekreftet dem og de vil bli tilpasset etter hvor nær farestedet brukerne befinner seg.

Brukerne vil også kunne sjekke om det foreligger advarsler i opptil åtte andre områder, med tanke på hvor venner og familie måtte befinne seg.

Appen skal også gi råd om hva den enkelte bør gjøre for å unngå fare, alt etter hvor brukerne måtte befinne seg. (©NTB)

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen