FreeBSD utfordrer Linux på skrivebordet

Unix-varianten FreeBSD utvikles nå for å bli minst like egnet for bruk på vanlige PC-er som Linux.

FreeBSD utfordrer Linux på skrivebordet

Unix-varianten FreeBSD utvikles nå for å bli minst like egnet for bruk på vanlige PC-er som Linux.

Støtte for skrivebordsmiljøet GNOME og plug-and-play-installasjon av maskinvare skal gjøre det Unix-baserte operativsystemet FreeBSD til et attraktivt alternativ til Linux på vanlige PC-er. Dette forteller utviklere i FreeBSD-miljøet til ZDNet UK.

Målet er raskt å gjøre FreeBSD jevnbyrdig eller bedre enn Linux når det gjelder funksjonalitet. I første rekke er det GNOME-støtten og muligheten til for eksempel å plugge inn en USB-pinne slik at den dukker opp på skrivebordet og fungerer umiddelbart.

Det håpes også at FreeBSD etter hvert vil få støtte for GNOME-konkurrenten KDE, ikke minst som en følge av arbeidet som nå gjøres for å opprette et sett med felles grensesnitt og verktøy for miljøene.

    Les også:

- En masse arbeid kommer til å gjøre FreeBSD mer vennlig på skrivebordet. I løpet av året regner vi med å ha, eller være i nærheten av, paritet med Linux, sier FreeBSD-utvikler Scott Long.

I et nylig intervju med BSDTalk, sier Joe Clarke, som er avsvarlig for utviklergruppen som skal gjøre dette arbeidet, at å få HAL-prosjektet (Hardware Abstraction Layer) til å fungere godt med FreeBSD, vil være en stor seier.

En utfordring er at nesten hele GNOME-miljøet fokuserer på utvikling til Linux, slik at mange av modulene som vurderes av FreeBSD-miljøet, er veldig knyttet til dette operativsystemet.

Versjon 6.1 av FreeBSD ble utgitt i forrige uke. Den viktigste nyheten skal være mye bedre filsystemstabilitet.

I likhet med Linux er FreeBSD fritt tilgjengelig og utgis som åpen kildekode.

Til toppen