Freetrax blir mobilt

Telenors Djuice kjøper plateselskapet Freetrax. Musikk til mobilen er målet, og Djuice mener de får det billig.

Telenors Djuice kjøper plateselskapet Freetrax. Musikk til mobilen er målet, og Djuice mener de får det billig.

Telenors mobile storsatsing Djuice skal snart tilby musikk til mobiltelefonen. Selskapet har kjøpt Freetrax, det nettbaserte plateselskapet som måtte legge inn årene tidligere i vår. Det nye samarbeidet har inntil videre tittelen DTrax.
- Musikk blir et viktig satsingsområde for oss, og vi har til hensikt å bygge videre på Freetrax, sier Jan Tore Meren, som er nestsjef i Telenor Mobile Communicationss mFutures - som styrer med utviklingen av blant annet Djuice.


Han vil ikke gå i detalj på hva de måtte betale for artistkatalog, teknisk plattform og alle immaterielle rettigheter som lå i Freetrax, men mener de gjorde et godt kjøp.

- Vi mener det var en fair pris for verdiene i selskapet - vi har betalt langt mindre enn vi synes Freetrax er verdt, sier han til digitoday.no.

Djuice og Telenor har gode muligheter til å gjøre penger på Freetrax, bare ved å flytte teknologien over til mobilnettet. Hvis du for eksempel sender inn en SMS og melder deg på "Ring meg og spill utdrag fra de 5 mest populære låtene hver fredag"-tjenesten som kanskje en gang kan bli populær på DTrax-tjenesten, ja da betaler du per sekund du lytter, eventuelt per datapakke du mottar i et GPRS-nettverk.

Den muligheten hadde aldri Freetrax, som hadde sin business på web.
- De fant ikke inntektsstrømmene, men det kan vi gjøre, sier Meren. Han har ikke oversikt over hvor mye det vil koste å konvertere hele tjenesten til mobiltelefon-kompatible tjenester, men sier de vil måtte jobbe både med konseptet og med teknologien.

Mye av konseptutviklingen skal nok David Gjester, tidligere markedsdirektør i Freetrax, stå for.

- Vi regner med å åpne om en måneds tid, give or take, med omtrent samme funksjonalitet som før pluss noe SMS og WAP-greier - så utvider vi etter hvert, sier han til digitoday.no.

Han og medgründer Lars Kilevold hadde egentlig ønske om å gå mobilt allerede fra starten av, men hadde aldri midler til å gjøre det.

- Endelig blir det mulig å realisere det Lars og jeg ville, å gjøre Freetrax til en mobilbasert tjeneste. Folk har jo telefonene på seg hele tiden, smiler en fornøyd Gjester gjennom telefonen.

Til toppen