BEDRIFTSTEKNOLOGI

Freetrax blir mobilt

Telenors Djuice kjøper plateselskapet Freetrax. Musikk til mobilen er målet, og Djuice mener de får det billig.

20. juni 2001 - 10:11

Telenors mobile storsatsing Djuice skal snart tilby musikk til mobiltelefonen. Selskapet har kjøpt Freetrax, det nettbaserte plateselskapet som måtte legge inn årene tidligere i vår. Det nye samarbeidet har inntil videre tittelen DTrax.


- Musikk blir et viktig satsingsområde for oss, og vi har til hensikt å bygge videre på Freetrax, sier Jan Tore Meren, som er nestsjef i Telenor Mobile Communicationss mFutures - som styrer med utviklingen av blant annet Djuice.


Han vil ikke gå i detalj på hva de måtte betale for artistkatalog, teknisk plattform og alle immaterielle rettigheter som lå i Freetrax, men mener de gjorde et godt kjøp.

- Vi mener det var en fair pris for verdiene i selskapet - vi har betalt langt mindre enn vi synes Freetrax er verdt, sier han til digitoday.no.

Djuice og Telenor har gode muligheter til å gjøre penger på Freetrax, bare ved å flytte teknologien over til mobilnettet. Hvis du for eksempel sender inn en SMS og melder deg på "Ring meg og spill utdrag fra de 5 mest populære låtene hver fredag"-tjenesten som kanskje en gang kan bli populær på DTrax-tjenesten, ja da betaler du per sekund du lytter, eventuelt per datapakke du mottar i et GPRS-nettverk.

Den muligheten hadde aldri Freetrax, som hadde sin business på web.
- De fant ikke inntektsstrømmene, men det kan vi gjøre, sier Meren. Han har ikke oversikt over hvor mye det vil koste å konvertere hele tjenesten til mobiltelefon-kompatible tjenester, men sier de vil måtte jobbe både med konseptet og med teknologien.

Mye av konseptutviklingen skal nok David Gjester, tidligere markedsdirektør i Freetrax, stå for.

- Vi regner med å åpne om en måneds tid, give or take, med omtrent samme funksjonalitet som før pluss noe SMS og WAP-greier - så utvider vi etter hvert, sier han til digitoday.no.

Han og medgründer Lars Kilevold hadde egentlig ønske om å gå mobilt allerede fra starten av, men hadde aldri midler til å gjøre det.

- Endelig blir det mulig å realisere det Lars og jeg ville, å gjøre Freetrax til en mobilbasert tjeneste. Folk har jo telefonene på seg hele tiden, smiler en fornøyd Gjester gjennom telefonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.