Freetrax lanserer MP3-format med opphavsrettsbeskyttelse

Den norske musikktjenesten Freetrax lanserer nå et MP3-format som både er hjemmekjært og som kan ta sitt eget liv. De mener MP3 på Internett er bedre enn CDer i platebutikken.

Den norske musikktjenesten Freetrax lanserer nå et MP3-format som både er hjemmekjært og som kan ta sitt eget liv. De mener MP3 på Internett er bedre enn CDer i platebutikken.

MP3-formatet har hittil vært platebransjens mareritt, med millioner av musikkfiler spredt på Internett til gratis, men ofte ulovlig, nedlasting. Gjerne med det resultatet at hverken artister eller plateselskaper har fått den betalingen de mener å ha krav på.

Musikktjenesten Freetrax, som distribuerer låter for de store plateselskapene i tillegg til å spre ukjente artisters musikk, har nå inngått samarbeid med britiske MODE International Ltd som gjør det mulig å implementere kopieringsbeskyttelse for MP3-formatet.

Avtalen innebærer at Freetrax nå kan legge ut MP3-låter på nettet med en rekke spesialfunksjoner, så som tidsbegrensing, dynamisk prising og kopieringsbeskyttelse, ifølge en pressemelding.

MP3-filene kan ta livet av seg selv etter en bestemt tid, og de nekter å spille andre steder enn på det hovedkortet de blir lastet ned til.

- Vi har markedsføringsavtaler med blant annet Universal, Warner og EMI, og nå vil vi demonstrere for dem at musikken deres er tryggere hos oss enn i platebutikken, sier Freetrax' sjef David Gjester.

Gjester sier til digi.no at selskapet har brukt det siste året på å finne en fungerende løsning, og nå mener han selskapet har funnet en måte å gjøre MP3-filer om fra leketøy til forretning.

Sjefen for MODE International, Iain Clark mener også at denne typen sikre filformater er en mye tryggere distribusjonsform enn gammeldagse platebutikker, ifølge pressemeldingen.

Per idag kan ikke filene fra Freetrax' system lastes over på portable MP3-spillere, men dette er noe selskapet jobber med, sier David Gjester til digi.no.

Til toppen