Frosken Kermit skal selge DivX 5.0

DivX 5-kodeken lover filmer i DVD-kvalitet, men med mye mindre filstørrelser enn dagens format. Frosken Kermit skal hjelpe dem å konkurrere med andre formater.

DivX 5-kodeken lover filmer i DVD-kvalitet, men med mye mindre filstørrelser enn dagens format. Frosken Kermit skal hjelpe dem å konkurrere med andre formater.

Nå har DivX Networks Inc dratt lakenet av den siste utgaven av videoprogramvaren sin. Selskapet sier denne siste versjonen har forbedret billedkvalitet, kompatibilitet med MPEG-4 og et kommandolinje-grensesnitt som lar avanserte brukere gjøre all sin koding via tekstkommandoer.

Som alle andre på dette markedet prøver de å forbedre komprimeringen så video kan pakkes til små filer uten å miste så mye kvalitet at det blir uutholdelig å se på. Det siste fra DivX-gjengen er "psychovisual modeling", som velger ut billededata i videstrømmen på grunnlag av hvordan folk formodentlig oppfatter bevegelse, lys og farger, ifølge News.com.

DivX har lenge forsøkt å opparbeide seg nok vekt til å konkurrere med Windows Media, RealMedia og Apples Quicktime-teknologi. Formatet har lenge vært en favoritt blant de som bytter filmer på nettet.

En av triksene de skal bruke for å bli store er frosken Kermit og resten av Muppetene. Jim Hensons selskap har inngått avtale om å produsere CD-er med Muppet Show-video på i PR-øyemed. De har også inngått tyngre avtaler med Fraunhofer Institute, som jo står bak blant annet MP3-formatet.

Filstørrelsene i DivX 5 skal være 20 prosent mindre enn i tidligere versjoner, og det hevdes at femmer´n er 20 prosent raskere.

DivX Networksa har sluppet en alpha-versjon for Mac OS, og en tilsvarende alpha for DivX Player 2.0. Den nye versjonen er kompatibel med innhold designet for tidligere versjoner av DivX, skriver News.com.

Ifølge selskapets nettsted har de delt opp distribusjonen av teknologien i én gratisversjon og én proffversjon som koster penger. For 30 dollar, eller rundt 270 kroner, får du proffversjonen av enkoderteknologien, men du kan også velge en annonsestøttet versjon av Pro, som er gratis.

De har også optimalisert DivX 5.0 for AMD Athlon. Selskapet hevder å ha oppnådd dobbel-sanntidsenkoding, det vil si at de koder innholdet på halvparten av tiden det tar å spille det av, noe som jo er imponerende om det stemmer.

Den offisielle meldingen, inkludert en hel haug detaljer, finner du HER.

Til toppen