HACKING

Frykter hacking i forkant av USA-valg

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton frykter at både Kina, Iran, Nord-Korea og Russland vil prøve å påvirke kongressvalget til høsten.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton.
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix
20. aug. 2018 - 14:29

Så langt er det antatte russiske forsøk på å manipulere amerikansk politikk som har fått mest oppmerksomhet.

Men Bolton mener flere andre land også gir grunn til bekymring. I et intervju med TV-stasjonen ABC søndag rettet han pekefingeren mot Kina, Iran og Nord-Korea – i tillegg til Russland.

– Med tanke på valget i 2018 er det disse fire landene vi er mest bekymret for.

Tiltak er iverksatt for å forhindre innblanding, ifølge sikkerhetsrådgiveren. Han ville ikke si noe mer konkret om hva som er bakgrunnen for mistankene.

Russiske myndigheter avviser at de forsøkte å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016. Amerikanske etterretningsorganisasjoner mener på sin side at slike forsøk fant sted.

Datatyverier, lekking av privat informasjon til mediene og falske profiler på sosiale medier er noen av metodene som russiske myndigheter beskyldes for å ha brukt.

Spesialetterforsker Robert Mueller undersøker om Donald Trumps medarbeidere samarbeidet med russerne om å undergrave Hillary Clintons valgkamp. Trump har avvist alle anklager og stemplet Muellers etterforskning som en heksejakt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.