Frykter spionasje etter IBM-Lenovo

En instans som skal godkjenne PC-avtalen mellom IBM og Lenovo, frykter den kan føre til industrispionasje.

En instans som skal godkjenne PC-avtalen mellom IBM og Lenovo, frykter den kan føre til industrispionasje.

En kort rapport fra Bloomberg News søndag om at en instans som skal godkjenne IBMs salg av sin PC-avdeling til Lenovo frykter økt industrispionasje som følge av avtalen, har utløst grundigere undersøkelser i den amerikanske hovedstadspressen, blant dem Washington Post.

    Les også:

Instansen det dreier om heter Committee on Foreign Investments in the United States (CFIUS) og består av representanter fra en rekke offentlige organer, blant dem justisdepartementet, forsvarsdepartementet, handelsdepartementet og finansdepartementet.

Avtalen innebærer at Lenovo overtar IBMs produksjonsanlegg i delstaten North Carolina. Noen av komiteens medlemmer frykter kinesiske agenter vil kunne bruke anlegget som utgangspunkt for industrispionasje, ved at de får innblikk i IBMs nettverksteknologi og bruker denne kunnskapen til å hacke seg videre.

Washington Post har innhentet synspunkter på dette fra medlemmer av kongresskomiteen som overvåker forholdet mellom USA og Kina. Et medlem sier han deler komiteens bekymring, mens et annet sier det dreier seg om folk som er ute etter et påskudd for å ramme Kina, og at ingen har større interesse i å hindre industrispionasje enn IBM selv.

Komiteen har frist denne uka med å bestemme seg for om de skal godkjenne avtalen eller kreve en formell utredning.

Til toppen