Full nettsatsing for 'Baren'

Runde nummer to av baren skal utnytte mulighetene på nettet enda mere enn sist. De har også satt inn seks nye kamera, men vi får likevel ikke se alt.

Runde nummer to av baren skal utnytte mulighetene på nettet enda mere enn sist. De har også satt inn seks nye kamera, men vi får likevel ikke se alt.

Baren på TV3 ble åpnet idag, mandag. Men programleder AndersHøglund la ved innflyttingen lørdag spesielt vekt på at programmet foregår i tre kanaler -- både i selve Baren i Kirkegata i Oslo, på Internett, og på TV.

Og det er særlig Internett-delen som er styrket forteller produsent Halvard Haldorsen.

- I forrige runde var det bare klipp fra TV som ble lagt ut på nettet, men denne gangen har vi en egen redaksjon for web-TV, som lager egne programmer for nettsidene.

Og resten av webredaksjonen har også fått mere bemanning, fra fire personer i forrige runde til ni personer denne gangen.

Både barområdet og leiligheten har fått mere omfattende overvåkning. Kameratallet har gått opp fra 17 til 23, med 16 fastmonterte kamera, av dem 10 servostyrte så man kan kikke seg rundt i rommet. De seks andre er bittesmå spionkamera,

Ett kamera står også i speilet på badet med en ekstrem vidvinkellinse. De siste syv kameraene er håndholdte.


- Jamila (vinner av forrige runde, red. anm.) viste oss en rekke steder de hadde gjemt seg bort i den leiligheten de hadde da. Hun jobber nå for oss, som en slags 'fiende' for deltagerne, sier Haldorsen, som stolt viser frem en totalt overvåket leilighet, en etasje over den gamle.


Likevel er det ikke alt som skjer i lokalene som seerne, hverken på nettet eller på TV, får se. Haldorsen understreker at man av og til må beskytte deltagerne, innimellom også mot seg selv.

Baren går i Danmark og opprinnelseslandet Sverige, og for å kommunisere litt med disse landene er det satt opp digre plasmaskjermer i barlokalene. Den ene viser bilder fra Danmark, den andre fra Sverige, og den tredje lar bargjetsene få se hva som foregår i leiligheten -- Fra Sverige og Danmark via satelitt-overføring i sanntid.

Nettstedet ble åpnet internt allerede på lørdag, da den offisielle innflyttingen var, men kom ikke 'på lufta' før klokka 12, mandag.

- Vi er mere spente på web-biten enn på TV-biten, sier Haldorsen, som var litt skjelven da deltagerne begynte å strømme inn i leiligheten og videoen begynte å streame ut på testnettet lørdag ettermiddag.

Til toppen