Funcom knuser hjerter

En underskriftskampanje er igang for å snu Funcoms avgjørelse om å stenge for sine gratis nettspill. Fortvilte spillere er redde for å miste sine venner på nettet.

En underskriftskampanje er igang for å snu Funcoms avgjørelse om å stenge for sine gratis nettspill. Fortvilte spillere er redde for å miste sine venner på nettet.

- Aksjonene med å samle navn (underskrifter) er i full gang, og bare fra spillet Spades har jeg bortimot 200 navn nå, BackGammon har vel det samme. Jeg får henvendelser fra spillere verden over, de fortviler og er redde for å miste den eneste kontakten de har med omverden, skriver en av operatørene på tjenesten i en e-post til digi.no.

E-posten kommer fra en kvinne som er 'channel operator' på ett av spillene Funcom nå sier de skal lukke.

Les saken her:


I en e-post til Funcom forteller hun om hva slags konsekvenser nedleggelsen av gratis-spillene vil få for spillerne.


"Etter  meldingene, og mailene kom vedrørende nedleggelse av alle free games i funcom, har det vært panikk blant spillerne, mange er totalt avhengige av å få kommer her og spille, møte venner, få litt trøst osv. Mange  har faktisk ikke noe annet liv, noen  er syke, handikappet, sosial angst osv.

Jeg skjønner Funcom ledelsen, og respektere deres avgjørelse tross alt, men er der noen mulighet for at dere kan fortsette? Er der noe vi OP-er kan gjøre?"

Hun forteller videre om vennskap og ekteskap som er blitt knyttet etter møter på Funcoms spillesider. Nettstedet er blitt som et andre hjem for mange av spillerne, og OP-en er bekymret for hva som vil skje med disse menneskene hvis tjenesten legges ned.

Underskriftskampanjen har hittil fått mellom 100 og 150 navn, og den fortsetter.

Funcom kan ikke love noe om fremtiden.

- Vi har fått endel henvendelser som vi kikker på. Vi ser på forskjellige løsninger, men kan ikke love noe - det eneste som er sikkert er at Funcom ikke kommer til å drifte disse tjenestene i fremtiden, sier PR-ansvarlig Marit Lund.

OP-en som klaget til digi.no er i alle fall bestemt på at hun vil at spillene skal leve videre. E-posten hun sendte til Funcom og digi.no avsluttes som følger:

" Det er hundrevis av spillesider  ute  på nettet, jeg  har  prøvd mange mange, spillerne ber meg om å prøve og finne et nytt "hjem" til dem, og jeg har virkelig prøvd, men INGEN ER SOM FUNCOM, desverre...."

Til toppen