JUSS OG SAMFUNN

Funcom knuser hjerter

En underskriftskampanje er igang for å snu Funcoms avgjørelse om å stenge for sine gratis nettspill. Fortvilte spillere er redde for å miste sine venner på nettet.

25. apr. 2002 - 14:03
digi.no

Funcom

Les saken her:



"Etter  meldingene, og mailene kom vedrørende nedleggelse av alle free games i funcom, har det vært panikk blant spillerne, mange er totalt avhengige av å få kommer her og spille, møte venner, få litt trøst osv. Mange  har faktisk ikke noe annet liv, noen  er syke, handikappet, sosial angst osv.

Jeg skjønner Funcom ledelsen, og respektere deres avgjørelse tross alt, men er der noen mulighet for at dere kan fortsette? Er der noe vi OP-er kan gjøre?"

Hun forteller videre om vennskap og ekteskap som er blitt knyttet etter møter på Funcoms spillesider. Nettstedet er blitt som et andre hjem for mange av spillerne, og OP-en er bekymret for hva som vil skje med disse menneskene hvis tjenesten legges ned.

Underskriftskampanjen har hittil fått mellom 100 og 150 navn, og den fortsetter.

Funcom kan ikke love noe om fremtiden.

- Vi har fått endel henvendelser som vi kikker på. Vi ser på forskjellige løsninger, men kan ikke love noe - det eneste som er sikkert er at Funcom ikke kommer til å drifte disse tjenestene i fremtiden, sier PR-ansvarlig Marit Lund.

OP-en som klaget til digi.no er i alle fall bestemt på at hun vil at spillene skal leve videre. E-posten hun sendte til Funcom og digi.no avsluttes som følger:

" Det er hundrevis av spillesider  ute  på nettet, jeg  har  prøvd mange mange, spillerne ber meg om å prøve og finne et nytt "hjem" til dem, og jeg har virkelig prøvd, men INGEN ER SOM FUNCOM, desverre...."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.