BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fusjonerte seg til vekst

MCI WorldCom, som er resultatet av fusjonen mellom MCI og WorldCom, firedoblet overskuddet i første kvartal til 688 millioner dollar, opp fra 169 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Omsetningen økte med 15 prosent til 8,32 milliarder dollar - fra 7,25 milliarder året før. Internett, data og internasjonal telefoni trekker opp.

Frode Eriksen
30. apr. 1999 - 00:24

Selskapet er midt inne i en operasjon som skal kutte 2,5 milliarder dollar i kostnader i forbindelse med overlapping av tjenester knyttet til oppkjøpet av MCI i fjor. Sparetiltakene skal fortsette og trappes opp gjennom hele året.

Resultatet for første kvartal er i overkant av forventningene, som i hovedsak skyldes bedre salg av data- og Internett-baserte tjenester.

Konsernsjef Bernard Ebbers fokuserer på at det nye selskapet skal drive med data- og Internett-tjenester, foruten satsing på nye markeder utenfor USA. Tidligere har han sagt at selskapet forventer at "nye" MCIWorldCom skal levere en omsetningsvekst på 20 prosent.

I det nye selskapet ligger foruten MCI og et 50-talls andre selskap som er innfusjonert de siste årene, også en aksjepost i det brasilianske teleselskapet Embratel. Inntekter fra selskapets utenlandske datterselskap økte med 55 prosent i første kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.