GameCube-prisen kuttes drastisk

I et forsøk på å øke markedsandelen vil Nintendo kraftig redusere prisen på spillmaskinen GameCube.

I et forsøk på å øke markedsandelen vil Nintendo kraftig redusere prisen på spillmaskinen GameCube.

Det er ingen hemmelighet at GameCube ikke har solgt som forventet. Til tross for formidabel suksess med sine håndholdte maskiner, har ikke salget av den stasjonære vært like imponerende. Selv om GameCube er en flott maskin med flere eksepsjonelt bra titler tilgjengelig, har det likevel vært noe mangel på de virkelig imponerende spillene.

    Les også:

I det siste har Nintendo sluttet å produsere nye enheter, for å kvitte seg med de allerede eksisterende maskinene. Prisreduksjonen vil utvilsomt hjelpe selskapet å rydde lagrene.

Over hele Europa reduseres altså prisen til 99 Euro - den norske prisen vil være 999 kroner. Reduksjonen gjelder fra 17. oktober.

Samtidig slippes flere av maskinens toppspill til redusert pris. Super Mario Sunshine, Starfox Adventures, Mario Party 4 og den absolutt glimrende Metroid Prime er titlene som fra 17. oktober vil koste rundt 30 Euro.

I Europa har GameCube ligget på siste plass salgsmessig, etter PlayStation 2 som er den ubestridte lederen, og Microsofts XBox. Selv om PlayStation 2 vil nok ligge på toppen i overskuelig fremtid, kan andreplassen i konsollkrigen fremdeles bli avgjort.

Nintendo satser også på flere sterke titler som slippes før jul - først og fremst den meget underholdende Mario Kart: Double Dash!! og i tillegg 1080 Avalanche, Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike, Viewtiful Joe, F-Zero GX og mange flere.

999 kroner er en svært lav pris for en spillkonsoll, og med et relativt godt utvalg i spill for alle aldersgrupper bør GameCube oppleve en økning i salget. Det skjedde i alle fall i USA, der prisen ble nylig redusert.

Det blir spennende å se om Microsoft følger opp priskuttet med noe lignende. Det er uansett ingen tvil om at konsollkampen tilspisser seg, slik tilfellet alltid er før kritiske salgsperioder.

Til toppen