Android Market

Gamle Android-enheter får ikke lenger laste ned apper fra Google

Er det virkelig noen igjen der ute?

Enheter med Android 2.1 Eclair og eldre vil snart ikke lenger være støttet av Googles app-markedsplasser.
Enheter med Android 2.1 Eclair og eldre vil snart ikke lenger være støttet av Googles app-markedsplasser. (Bilde: Google)

Er det virkelig noen igjen der ute?

Alt tar slutt en gang, og nå er det klart at Google ikke kommer til å tilby noen app-markedsplass for gamle Android-enheter til evig tid. 

I går kunngjorde selskapet at enheter med Android 2.1 «Eclair» og eldre ikke vil kunne få tilgang til eller installere apper fra Android Market etter den 30. juni i år. 

Forløperen til Google Play

Android Marked var forløperen til Google Play, som kom i 2012 og støttes fra og med Android 2.2. Men Google kommer fortsatt en stund til å støtte Android Market for nyere enheter hvor Google Play ikke er tatt i bruk. 

Hvor mange det er som fortsatt bruker enheter med Android 2.1 eller eldre, er ukjent. Denne versjonen av Android-operativsystemet ble utgitt for sju år siden, så trolig har de fleste av enhetene tatt kvelden eller blitt oppgradert til nyere versjoner siden da.

Ifølge Google er det også slik at de færreste utviklere tilbyr apper som støtter så gamle Android-utgaver, så konsekvensene blir nok ikke så store.

Betaen, altså: Android O kan lastes ned nå. Dette er de viktigste nyhetene

Kommentarer (15)

Kommentarer (15)
Til toppen