TEST: virtualisering

Gamle fiender slår seg sammen

Microsoft og VMware med samarbeid.

VMware har troen på Windows 10, og utvikler nå såkalte Project A2 sammen med Microsoft.
VMware har troen på Windows 10, og utvikler nå såkalte Project A2 sammen med Microsoft. (Bilde: VMWARE INC)

Microsoft og VMware med samarbeid.

Microsoft og virtualiseringsspesialisten VMware har lenge konkurrert om de samme kundene.

Nå er det imidlertid vennskap og samarbeid som står på agendaen, i takt med den nye filosofien til Microsoft om å skaffe seg flere partnere, ikke fiender.

På VMwares store konferanse i San Francisco stod begge selskapene på scenen, noe selv visesjefen til VMware, Sanjay Poonan, kommenterte. Han sammenlignet tilstedeværelsen til begge med møtet mellom Ronald Reagan og Mikhail Gorbatsjov.

Bare for ett år siden ble VMwares AirWatch-løsning kritisert av Microsofts Brad Anderson.

Les også: Stadig bedre Windows 10-virtualisering

Nå kommer imidlertid begge selskapene med såkalte Project A2, som skal gjøre det langt enklere for bedrifter å oppgradere til Windows 10 og flytte alle sine applikasjoner fra Windows 7-plattformen til Windows 10.

VMware introduserer dermed programvare som er basert på AirWatch-løsningen – AirWatch ble kjøpt opp av VMware i fjor vinter.

Forenkler oppgradering

Det er ingen liten jobb å oppgradere en bedrift til en ny versjon av Windows, det kan tross alt være snakk om titusenvis, eller hundretusenvis, av maskiner.

Via Project A2 skal selskapene forsøke å gjøre det enklere for IT-avdelinger å standarisere sine pc-applikasjoner, samt applikasjoner som brukes på mobile plattformer.

Les også: Lover sikrere tilgang til nettskyen

Ved å bruke A2 kan brukere logge seg inn på sine bedriftskontoer og få enheten automatisk satt opp med selskapets ressurser samt hente ned alle applikasjoner de trenger automatisk.

VMware tror at Windows 10 vil drive en generell industritrend mot mer nettsky-fokus, og bedrifter som oppgraderer til Windows 10 vil trenge å omfavne en mer mobilsentrisk tilnærming. Project A2 skal gjøre slike prosesser raskere og mindre kompliserte.

VMware har tidligere i år rullet ut verktøy for å støtte iOS og Apple i bedriftsmiljøer, men det sier seg selv at det er fortsatt Windows som er dominerende i det segmentet, og dermed er avtalen mellom de to av stor betydning.

Til toppen