Gamle travere forsurer nettet

Internett plages fortsatt av surfernes manglende oppmerksomhet omkring virus. De mest plagsomme er gamle travere det har eksistert medisin mot i lengre tid.

Internett plages fortsatt av surfernes manglende oppmerksomhet omkring virus. De mest plagsomme er gamle travere det har eksistert medisin mot i lengre tid.

Antivirus-leverandørene klarer å beskytte folk mot virus, i alle fall sålenge de ikke eksploderer i løpet av få timer, slik de har hatt tendens til å gjøre. Likevel er det de gamle traverne i virusverdenen som er mest plagsomme om dagen, og sikkerhetseksperter har mang en gang påpekt at antivirus-programvare ikke har noe formål om en ikke oppdaterer verktøyet.

Men det er tilsynelatende sjokkerende få som har fått med seg det, for de siste virus-statistikkene viser at det det fortsatt er mange, i virussammenheng, "oldinger" ute og sprer pest på folks datamaskiner.

Les også:


Ifølge de siste statistikkene fra overvåkingsfirmaet MessageLabs er den gamle spion-ormen Sircam nummer to på listen over mest sette virus, mens Magistr.B og Magistr.A ligger som henholdsvis nummer tre og fem. Nummer fire er den håpløse plageormen Hybris, mens den forholdsvis nye Klez ligger aller øverst.

Panda Software har oppsummert virusbildet for mars måned, og der er det også endel gammelt søppel som ligger og flyter.


De har Klez som versting, men Badtrans.B kommer også høyt på listen.

Sistnevnte gjorde mindre omfattende skade enn i februar, men sto fortsatt for mer enn åtte prosent av infeksjonene.

Sircam-ormen har en fjerdeplass på Pandas lister, noe som burde bekymre alle som ikke har lyst til at spion-ormer skal stjele sensitive dokumenter fra harddiskene deres.

Til toppen