Gammel luring skal sikre Internetts adressesystem

ICANN har ansatt en sikkerhetssjef som skal sørge for at Internetts adressesystem ikke går ad undas. Stephen Crocker var med og la grunnlaget for Internett, og skulle ha erfaring nok.

Internetts styresmakter Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, har utpekt Internett-veteran Stephen Crocker til sin sikkerhetssjef. Crockers jobb skal være å sikre DNS-systemet, eller adressesystemet som gjør at det går an å finne frem på nettet.

Crocker skal lede ICANNs nyopprettede sikkerhetskomité, skriver IDG.se.

Crocker skal etter hvert peke ut 15-20 Internett-sikkerhetseksperter fra hele verden til å hjelpe seg. Han skulle ikke ha problemer med å finne folk. Crocker startet sin karriere med blant annet, sammen med en annen gammel rev Vint Cerf, å snike seg inn vinduet på datalaben på UCLA for å styre med maskinene deres. Det var i 1961, og han har i etterkant vært involvert i både DARPA, Internet Engineering Task Force og en rekke andre nettrelaterte prosjekter.

Det skal ha vært terrorangrepene på USA i september ifjor som sparket i gang en alvorlig gjennomgang av sikkerhetsproblematikken omkring adressesystemet.

Til toppen