Går sammen innen online ERP og CRM

Microsoft har valgt E-conomic som europeisk partner innen et strategisk felt.

Går sammen innen online ERP og CRM

Microsoft har valgt E-conomic som europeisk partner innen et strategisk felt.

Det opprinnelige danske selskapet E-conomic har gjennom flere år satset på nettbaserte økonomisystemer (ERP) for små og mellomstore bedrifter. De etablert seg i Norge i februar 2006, og er også til stede i England og Sverige. Per i dag når E-conomic ut til 18 000 bedriftskunder og 3000 revisorer og regnskapsførere.

E-conomic melder at de har inngått et strategisk partnerskap med Microsoft, om integrasjon av sitt økonomisystem med en online-utgave av Microsoft Dynamics CRM. En felles og samlet løsning for online ERP og CRM skal lanseres i landene der E-conomic er etablert, samt ti Tyskland og Spania der de holder på å etablere seg.

Anders K. Hansen i E-conomic sier i en pressemelding at «software as a service» er fremdeles nytt for de fleste europeiske land.

– Vi forventer likevel at markedet i Europa vil vokse minst like raskt som i Danmark. Å kunne tilby en samlet løsning med en stor aktør som Microsoft betyr naturligvis mye for oss, sier Hansen.

Kundene skal betale en fast pris per bruker og per måned for å få tilgang til både økonomi- og kundepleiesystemet.

Ifølge Bjørn Skou Eilertsen i Microsoft Dynamics, åpner samarbeidet også for at E-conomic-kunder kan, uten å bytte samarbeidspartnere, velge å gå over til å kjøre ERP og CRM på egne servere. Også Eilertsen venter en «eksplosiv» vekst i etterspørselen etter online-løsninger for ERP og CRM.

Microsoft lanserte i våres en egen plattform for nettskyapplikasjoner, Azure, som forutsetter at man greier å trekke kunder over fra lisenskjøp og i stedet abonnere på programvare.

    Les også:

Til toppen