Gates føler seg truet

Bill Gates føler seg truet av det nylig inngåtte samarbeidet Symbian, der Ericsson, Nokia og Motorola jobber for å etablere et alternativ til Windows CE, basert på teknologi fra britiske Psion. Gates har i et internt notat skrevet at Symbian er en av de største truslene mot selskapet.

Symbian fikk for få dager siden Motorola inn på eiersiden, etter at joint venture-selskapet ble etablert i sommer av Ericsson og Nokia, sammen med britiske Psion. Symbian har som mål å ta en ledende rolle i markedet for trådløse informasjonsenheter ved å akselerere tilnærmingen mellom mobil databehandling og trådløs teknologi, i første rekke som et alternativ til Microsofts Windows CE.

I et intervju med Dagens Industri sier Psions grunnlegger og styreleder, David Potter, at "Den digitale verden vender seg fra PC på kontoret og hjemme, til et mobilt miljø. Microsoft dominerer PC-markedet og Bill Gates vil at folk skal sitte på stoler. Men det gjør de ikke."

Han sier at Symbian skal skape et system for et mobilt miljø der folk skal få tilgang til data når og hvor de vil og vil derfor ikke true Microsofts PC-område.

I sitt notat skrev Gates, ifølge Dagens Industri at selv om Microsofts stilling er sterk betyr det ikke at det forblir slik. Han nevner fem selskap som han ser som de alvorligste truslene for selskapet fremover; IBM, Oracle, Sun, Netscape og Symbian.

Potter sier at prognosene for 2003 er minst 600 millioner mobiltelefonbrukere, der over 10 prosent vil bruke dataløsninger og ikke bare tale. - Det meste av dette skal bygge på Symbian, sier han.

Til toppen