Gates samler gutta

Bill Gates gjennomfører sitt andre "CEO summit" - et to dagers arrangement der Microsoft-sjefen er vert for makthaverne i det amerikanske næringslivet.

Hovedformålet for Gates og hans 120 gjester er diskutere den teknologiske utviklingens virkning på forretningslivet. I fjor kom både visepresident Al Gore og en av dem som håpet å bli republikanernes presidentkandidat, Steve Forbes. I år er det ingen politiker blant deltakerne. Årsaken er at Gates vil arrangere et eget årsmøte for den politiske eliten.

Åpningstalen til Bill Gates handlet om digitale nervesystemer, det vil si informasjonsinfrastrukturen som Gates mener vil være grunnlaget for framtidens bedrifter.

Fiendene er ikke invitert. Men ikke alle gjestene kan betraktes som venner. Gates ønsker å skape en uformell ramme som kan bidra til utvekslinger med mulige partnere som for tiden foretrekker konkurrenter til Microsoft. En av disse er John Malone i TCI (Tele-Communications Inc.) som balanserer mellom Sun og Microsoft i valg av programvare for bokser som skal gi Internett-tilgang fra tv-en.

Et annet motiv som preger valget av gjester, er utsikter til framtidige oppkjøp eller investeringer. Wall Street Journal peker for eksempel på at formannen i Time Warner, Gerald Levin, trolig vil presses av Gates som ønsker å bidra med 400 millioner dollar i en høyhastighetstjeneste for Internett-tilgang.

Pressen har ikke adgang til noen deler av arrangementet. Katherine Graham fra Washington Post er der i egenskap av eier.

Microsoft insisterer at søksmålet fra justisdepartementet i Washington ikke er noe tema på møtet.

Til toppen