Geir Balsnes skal lede Visma-eide Aventos satsning på digital rådgivning


Geir Balsnes, Avento.
Geir Balsnes, Avento. (Foto: Avento)


Ålesund-selskapet Avento har ansatt Geir Balsnes som leder for en større satsning på rådgivning og ledelse. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Nytt om navn

«Nytt om navn» er vår spalte hvor vi publiserer oppdateringer om folk som enten blir ansatt, slutter eller bytter jobb i IT-bransjen. 

Har du tips? Send noen linjer eller pressemelding til tips@digi.no. Husk å legge ved et portrettbilde!

Se alle Nytt om navn-saker på vår samleside »

Avento er eid av Visma, har rundt 70 ansatte, og har jobbet med rådgivning i grensesnittet mellom forretning og IT i mange år. Ifølge pressemeldingen er det imidlertid først de siste to årene at etterspørselen i det lokale næringslivet har eksplodert. 

– Vi kjente derfor behov for å formalisere vår rådgivningssatsning, sier Stian Bang, daglig leder i Avento. 

– Geir har en unik kompetanse rundt teknologi, trender og ledelse. Hans store styrke er at han har fersk, nytenkende teori i kofferten i tillegg til praktisk erfaring fra næringslivet. Dette er ganske unikt! sier Bang i pressemeldingen.

Balsnes starter i Avento etter å ha jobbet i mange år i utlandet, blant annet i Rolls Royce og British Telecom, og han har også arbeidet i Ekornes og Gartner. I Gartner ledet han selskapets rådgivningsvirksomhet for Norden.

– Buzz-ordet digitalisering er nesten oppbrukt, men det er fortsatt de færreste bedriftene på Nordvestlandet som har tatt digitaliseringen innover seg, sier Balsnes selv. Han mener det gjelder å finne ut hvor skoen trykker mest, og sette inn tiltakene der – men da trengs det først en kompetanseheving internt i bedriften og hos ledelsen. 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen