Genial liten spilleboks

Gamecube er kommet på markedet, og skal krige mot Playstation2 og Microsofts Xbox. Importøren selger kuber som smør, men holder den mål?

Gamecube er kommet på markedet, og skal krige mot Playstation2 og Microsofts Xbox. Importøren selger kuber som smør, men holder den mål?

Nintedos lansering av Gamecube har på ingen måte gått de andre konsollprodusentene hus forbi. Det er ikke mange dagene siden Microsoft senket prisene på sin Xbox, og mange har spekulert i om ikke Sony vil gjøre det samme med Playstation 2.

Men nå har altså Gamecube kommet på markedet, og digi.no har kikket litt på saken (les: spilt til tommeltottene ble såre).

Kundene har i alle fall ventet på Gamecube, ser det ut til. Importøren Unsaco opplyser om rekordsalg - 70 prosent av de 4000 maskinene de satte ut til lanseringen sist fredag og lørdag, ble solgt disse dagene. Det er nærmest historisk sier Finn Eirik Larsen til digi.no.

Konsollen har vært populær i butikkene. Ifølge Adresseavisen har butikkene i Trondheim nærmest spadd ut konsoller, ekstraustyr og spill i de få dagene som har gått siden lanseringen 3. mai.

Nintendo har satset mye på denne konsollen, og det ser ut til at de har lykkes i stor grad. Selve Gamecube-maskinen har en perfekt størrelse og form, og et lite håndtak gjør at den ser akkurat så enkel og grei ut som den er.

Men skallet skjuler en heftig spillmaskin. Gamecube er i langt større grad enn forgjengerne giret mot voksenmarkedet, i tillegg til barn og unge. Spill som Star Wars Rougue Leader Rogue Squadron II (vi frøs på ryggen) og Tony Hawk ´s Pro Skater 3 (du føler smerten når Tony tryner) og andre action-pregede titler, hinter om at selskapet satser på ungdommer og såkalt voksne like mye som på Super Mario-publikummet.

Og grøsseren Resident Evil er på vei, så det er lite håp om at barna får ha kuben for seg selv...

Grafikken er nydelig, i alle fall adskillig bedre enn på Playstation2, mener vi. Andre spillere har antydet at de ikke liker det "myke" preget på bildene i Gamecube, men for oss var det en forbedring. Lastetiden på spillene i Gamecube er ekstremt kjapp, og understreker det faktum at boksen er en ren spillmaskin. Den kan ikke spille DVD-plater eller CD-er, og har ikke innebygd harddisk som Xbox har. Du kan heller ikke spille gamle Nintendo-spill på maskinen, da den bruker sitt eget mini-DVD-format.

Fire spillere kan delta samtidig, via noen av de beste håndkontrollene vi har prøvd noen gang, og det er to plasser til minnekort - som en er avhengig av for å lagre spill etter hvert som en avanserer.

Under Gamecuben er det flere tilkoblingsmuligheter, og der skal det etter hvert komme en bredbåndsadapter til konsollen. Per i dag går det an å koble Gameboy-maskinen sin til kuben, og interagere med spill som for eksempel Sega-tittelen Sonic Adventure. Hittil er 20 spill lansert, men innen høstmørket senker seg over berget skal det være 50 tilgjengelige titler.

Nintendo har klokelig satset litt på tredjepartsleverandører av spill, slik at en får inn flere interessante titler. Å kjøpe en spillmaskin i dag, og ikke kunne spille Tony Hawk, er kanskje ikke like aktuelt for mange, mens Nintendos egne titler fortsatt er har hjørnekontor med utsikt hva barnemarkedet gjelder (les: de har masse bra spill for barn).

Konsollen alene har veiledende pris på 2099 kroner, og er med det bare så vidt rimeligere enn Xbox og Playstation2 - i den rekkefølgen. Spillene koster rundt 600 kroner stykket i utgangspunktet.

Les også:

Til toppen