Get leder an med IPv6

Få i verden er kommet lenger, viser tall fra Akamai.

Get leder an med IPv6
Bilde: Marius Jørgenrud

Ifølge internettgiganten Akamai er norske Get i verdenstoppen blant leverandører som har tatt i bruk IPv6. Det er protokollen som sakte men sikkert skal erstatte utdaterte IPv4.

Get skriver i en pressemelding at de er blant de 20 selskapene i verden med høyest trafikk på IPv6, basert på Akamais målinger.

De er det eneste norske selskapet på topp 20-listen, og plasserer seg dermed i samme klasse som gigantene Comcast eller AT&T. 16 prosent av Gets nettrafikk går over IPv6.

Til sammenligning skal 2,5 prosent av den samlede norske internettrafikken gå over IPv6.

Hele kvartalsrapporten til Akamai kan leses her (pdf).

LES OGSÅ: IPv4 og IPv6 kommer til å leve side om side i overskuelig framtid

TOPP 10: Get er et av selskapene i verden med høyest andel trafikk på IPv6, ifølge Akamai.
TOPP 10: Get er et av selskapene i verden med høyest andel trafikk på IPv6, ifølge Akamai. Bilde: Akamai State of the Internet Report Q1 2014

Gets IP-ansvarlig Ole Ødegård forteller at selskapet er veldig fornøyd med resultatene. Ifølge ham viser dette at de har lykkes med ambisjonene om å være tidlig ute.

Selskapet var den første store leverandøren i Norge som rullet ut IPv6 i bred forstand for to år siden. De fleste av kundene deres vet ikke engang at de bruker protokollen. Get har vært veldig opptatt av sømløs utrulling forutsatt at kundene har det nødvendige utstyret.

– Strategien vår om automatisk aktivering av IPv6 er den største årsaken til trafikkvolumet på IPv6, sier informasjonssjef Anders Bigseth i Get til digi.no.

For noen av aktørene har utrullingen tatt lenger tid: Telenor er for eksempel først nå i gang med sin prosess med å tilby IPv6 til kundene.

    Les også: