BEDRIFTSTEKNOLOGI

Giganter begraver stridsøksen

Patentkrangelen mellom Microsoft og Google er over.

Microsoft vil samarbeide fremfor å krangle, og inngår enighet med Google.
Microsoft vil samarbeide fremfor å krangle, og inngår enighet med Google. Bilde: Stephen Brashear
1. okt. 2015 - 15:33

Microsoft og Google har i en årrekke kranglet om patentrettigheter relatert til teknologier som brukes i smarttelefoner og spillkonsoller.

Microsoft hevdet i 2010 at Android-operativsystemet brukte deres teknologier uten å betale for dem, blant annet var det snakk om en synkroniseringsteknologi som Motorola-telefoner brukte på den tiden. Microsoft saksøkte Motorola, og dette søksmålet ble videreført til Google da Motorola ble kjøpt opp av Android-produsenten. Patentene til Motorola befinner seg fremdeles hos Google selv om det nå er Lenovo som eier mobilselskapet.

Les også: Sentralt iOS-patent ugyldiggjort

Også andre teknologier ar omfattet av søksmålene. Patenter som brukes i Xbox-spillkonsollene, og som er relatert til wi-fi-løsninger, videoteknologier og mer.

Totalt sett er det snakk om 20 søksmål. Alle disse blir nå droppet av begge selskapene gjennom en enighet som er blitt inngått. Forliket gjelder USA og Tyskland. Det avsløres ikke eventuelle kostnader som er forbundet med forliket.

Mer samarbeid

Enigheten har imidlertid potensielt større konsekvenser enn bare det at de to selskapene slipper å kaste bort tid i rettsalen. I en felles erklæring (via Bloomberg) står det at Google og Microsoft har bestemt seg for å samarbeide når det gjelder et ryddigere patentsystem, utviklingen av en ny og raskere kompresjonsteknologi for video, samt andre områder som kan være fordelaktige for deres kunder.

Det betyr at vi som benytter oss av teknologier til enten Microsoft eller Google kan se frem til mer samarbeid og mindre fiendtlighet, noe som må beskrives som en god ting.

Les også: Apple og Samsung kutter ut kranglingen

Det henger også sammen med Microsofts nye strategi under Satya Nadella der selskapet er mindre opptatt av å dominere, og mer villig til dialog. Noe som for eksempel innebærer stadig flere Microsoft-utviklede applikasjoner på konkurrerende plattformer og operativsystem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.