Gir én ukes garanti for KPNQwests nett i Norge

KPNQwest Norge ender i skifteretten, men både Staten, som har sin nettrafikk hos det konkursrammede selskapet, og Bane Tele, er villig til å garantere for at nettet holdes i løpende drift i en uke, skriver dn.no.

(OBS: Det ble 3. juni kl 1600 tilføyd en rettelse til denne artikkelen. Poenget er at dn.no ikke hadde belegg for påstanden om én ukes garanti. Staten har ikke fattet noe slikt vedtak. Se nederst i artikkelen.)

Ifølge dn.no sitter KPNQwest Norway nå i formiddag i konkursforhandlinger hos Oslo Skifterett. Det er i skrivende stund ennå ikke klart hvorvidt det blir åpnet for konkursbegjæring.

Flere kunder flytter nå sine servere:

Helt svart er det likevel ikke. Samferdselsdepartementet vil garantere for at nettdriften opprettholdes dersom den norske delen av selskapet blir begjært konkurs, skriver dn.no. Til nettavisen viser informasjonsdirektør Ivar Torvik i Samferdselsdepartementet til Enitel-konkursen der staten garanterte for driften i en uke.


Også BaneTele-sjef Trygve Tamburstuen ønsker å sikre KPNQwest-kundene løpende drift, uavhengig av Staten som eier. KPNQwest Norge leier fra før nettkapasitet hoe BaneTele, ifølge dn.no.

Les mer om KPNQwest-konkursen:

RETTELSE
Ivar Torvik, informasjonssjef (ikke informasjonsdirektør) i Samferdselsdepartementet, opplyser at Staten ikke har fattet noe vedtak om å gi statlig garanti i forbindelse med konkursen i KPNQwest.

Til toppen