Gir Microsoft råd i år

Microsoft har invitert åpen kildekode-forkjemperen Eric S. Raymond til å holde foredrag for en gruppe mennesker ved Microsoft Research.

Microsoft har invitert åpen kildekode-forkjemperen Eric S. Raymond til å holde foredrag for en gruppe mennesker ved Microsoft Research.

OSS-evangelist Eric Steven Raymond
Eric S. Raymond.

Eric S. Raymond er antagelig mest kjent for å ha publisert de såkalte Halloween-dokumentene i fjor høst. Dette var interne Microsoft-dokumenter som inneholdt selskapets planer om hvordan det skulle slå Linux og annen programvare basert på åpen kildekode. Han er også kjent som en av de mest lydhøre kritikerne av Microsoft.

Raymond ble bestukket for å holde foredraget - ikke med penger, men med en middag med science-fiction-forfatterne Greg Bear og Neal Stephenson.

Til TechWeb sier Raymond at han skal holde et av sine vanlige foredrag om hvorfor åpen kildekoden fører til bedre programvare og hvordan det kan bli en levedyktig forretningsmodell.

- Jeg kommer til å forklare dem hvorfor de ikke kan vinne med en lukket kildekode-strategi. Hvis Microsoft satser stort på åpen kildekode, er det noe alle vil tjene på, sier han.

På spørsmål om hva han trodde Microsoft ville få ut av foredraget, svarte Raymond at han ikke hadde den fjerneste anelse, selv om gjerne skulle ha visst det. Men han sier til TechWeb at han ikke tror at selskapet har noen store planer forbundet med åpen kildekode i den nærmeste framtiden.

Til toppen