BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir opp drømmen om billige smarttelefoner

Ny strategi for Firefox OS.

Firefox OS finnes allerede på noen mer avanserte mobiler, men nå skal det gå mye bredere. Muligheten for å kjøre Android-apper er også noe som diskuteres.
Firefox OS finnes allerede på noen mer avanserte mobiler, men nå skal det gå mye bredere. Muligheten for å kjøre Android-apper er også noe som diskuteres. Bilde: Thomas Marynowski
26. mai 2015 - 12:45

Mozilla har tidligere satset på ultrabillige smartmobiler som skulle selges i nye markeder som et ledd i etableringen av sitt Firefox OS. 

Planen var å selge telefoner til så lite som 25 dollar og markedsføre de i land som India og Indonesia der forbrukerne ofte plukker opp nye mobiler fra billigkurven på den lokale butikken.  

Nå, halvannet år senere, konkluderer organisasjonen at dette ikke er nok, og at de er nødt til å utfordre de store aktørene for at Firefox OS skal overleve.

Åpenheten kommer først

Deres nye fokus er ikke bare lavest mulig pris. Det er ikke nok, ifølge sjefen Chris Beard, som har sendt en epost til alle sine ansatte (via Cnet). Bedre brukeropplevelse er minst like viktig, og meningen er å utvikle mer relevante alternativer innenfor mange forskjellige prissegmenter, samtidig som man ivaretar prinsippene med åpen web, som Mozilla står for.

Les også: Lag Firefox-apper i nettleseren.

Den nye fasen for Firefox OS er å fokusere mer på brukeropplevelsen og knytte operativsystemet mer sammen med Mozillas prinsipper og deres brukermiljø. 

Siden man skal nå frem til forskjellige prissegmenter, kan vi vente oss Firefox OS på mobiler fra de mest grunnleggende «featurephones» til mer avanserte enheter som kan konkurrere mot Android-mobiler.  

Åpentheten til Firefox er like viktig, Mozilla vil ha et operativsystem de kan «eie» og på denne måten sikre at en gratis og åpen plattform vil alltid eksistere, selv om Google eller Apple skulle forsøkt å stenge dem ute. 

Den neste fasen kalles for «Ignite» og vil fokusere på å bygge en samlet produktopplevelse og en utviklerplattform som fremmer deres verdier og det beste fra weben, skriver Beard i eposten.

Firefox OS gjør verden til et bedre sted, mente Telenor i 2013.

Det er flere ambisiøse poenger som listes opp, og man skal øyeblikkelig sette i gang med å konsolidere utvikling i denne retningen. Blant de mer interessante elementene er en uttalt satsning på tingenes internett og andre tilkoblede enheter, og ikke minst - muligheten for å omfavne Android-apper. Detaljene rundt det sistnevnte er få, eposten nevner kompatibilitet med Android-apper på Firefox, men ikke hvordan det vil fungere i praksis. 

Firefox OS går altså ingen steder, men tiden får selvsagt vise hvor effektiv den nye strategien blir. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.