GITHUB

Github fikk tekniske problemer i over et døgn etter datakrasj

– Ingen data er tapt.

Github er straks friskmeldt etter nattens tekniske problemer.
Github er straks friskmeldt etter nattens tekniske problemer. Illustrasjon: Github
22. okt. 2018 - 10:59 | Endret 23. okt. 2018 - 09:29

(OPPDATERT: Det tok lenger tid enn antydet å komme tilbake til normal drift. Github opplyser at tjenestene deres ble friskmeldt ved 1-tiden natt til tirsdag, det vil si drøyt et døgn etter at feil oppsto.)

Problemene startet rett før midnatt søndag kveld. Trøbbel med en nettverkpartisjon dro ned en database, som igjen påvirket dataintegriteten og førte til kluss med flere av nettstedets tjenester.

Github melder ved 10-tiden mandag at gjenopprettingen er nær fullført. De venter å kunne friskmelde systemene sine i løpet av en times tid. 

Inntil det skjer vil informasjon på github.com trolig være utdatert. Det blir understreket at ingen data er tapt.

– Denne hendelsen har kun påvirket metadata for nettstedet lagret i vår MySQL-database, slik som «issues» og «pull requests». Data i kodelageret er upåvirket, heter det i en kunngjøring.

I skrivende stund gir statussidene et innblikk i hvordan de har jobbet med å gjenopprette tjenestene gjennom natten og mandag morgen.

Kjøpt av Microsoft

Github er verdens største kodedelingsnettsted med en rekke tjenester for samarbeid og prosjekt knyttet til utvikling av programvare. I juni ble det kjent at Microsoft kjøper opp Github for 7,5 milliarder dollar

I en separat kunngjøring før helgen varslet EU-kommisjonen at de har godkjent oppkjøpet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.