Gjennomtestet hjemmetjeneste

- En fundamental grunn til at det gikk galt sist gang, var at HjemmeNett ble etablert for å løse konsernets i stedet for brukerens behov, sier redaktør Nina Furu i HjemmeNett. Brukeren skal nå være satt i høysetet gjennom gruppesamtaler i regi av Gallup.

Orkla Media og Egmont-eide HjemmeNett satser sterkere på å møte brukernes krav i sin nye drakt. Denne uke ble betaversjonen av tjenesten klar for testing av nettbrukere, og i forkant av lanseringen har tjenesten blitt testet ut av utvalgte brukere.

Hovedmålgruppen for HjemmeNett er fremdeles familien, og et mål har vært å finne fram til hva denne gruppen vil ha på Internett. For å kunne tilby dette på tjenesten, har man i stor grad testet tjenesten underveis og rettet opp ting forbrukere var misfornøyd med.

- Målgruppen vår er blant annet dem som er skuffet over Internett og ikke finner det de skal ha, og de som er frustrerte fordi ting ikke fungerer. Vi har vært bevisste på at vi ville lage en tjeneste vi ville bruke selv, sier redaktør Furu. Hun opplyser at det de siste tre-fire månedene har blitt tatt inn kontrollgrupper i regi av Norsk Gallup Institutt.

Disse har kommet med mange tilbakemeldinger om tjenesten.

- Noe av det vi gjorde feil forrige gang, var at vi ikke testet ut produktet på brukere. Nå får vi masse tilbakemelding, så nå er vi tryggere på at vi gir forbrukerene det de vil ha. En fundamental grunn til at det gikk galt sist gang, var HjemmeNett ble etablert for å løse konsernets heller enn brukerens behov, mener hun.

- Utgangspunktet var at Orkla og Hjemmet Mortensen gikk sammen og ville lage en tjeneste som skulle vise fram konsernets publikasjoner. I starten av fjoråret fant vi ut at noe var veldig galt, og jobbet mye med strategi, sier Furu, som også forteller at grunnteknologien er den samme som på den første versjonen.

HjemmeNett 2.0 har blitt lansert som en betaversjon, og man ber nettbrukere om tilbakemelding om hvordan tjenesten fungerer. Noen dato for den endelige lanseringen, har HjemmeNett ikke gått ut med.

Tidligere denne uke kunne digi.no melde at den nye betaversjonen kun kunne testes ut med nettleseren Internet Explorer, ikke med Netscape. Den nye versjonen har enda ikke blitt prøvet ut på alle type nettlesere og versjoner av disse, men det er planen, forsikrer Furu.

- Vi tenkte kanskje å være så frekke at vi ikke koder produktet for 3.0-browsere. Det kommer i alle fall ikke i første omgang. Hjemmemaskinparken er faktisk nyere enn jobbmaskinparken, selv om det er mer oppringte linjer i hjemmene. Vi har heller ikke prøvd å kjøre systemet med mange brukere, så det blir spennende når vi tester ut systemet, sier Furu til digi.no.

Til toppen