Gjør din Palm til en fjernkontroll

Philips har lansert programvare som lar deg bruke en PalmOS-basert hånd-PC som fjernkontroll mot TV-en og andre apparater.

Programvaren er døpt 'ProntoLite', og har fått sitt eget nettsted. Her får du utfyllende bakgrunnsinformasjon og anledning til å laste ned en prøveutgave.

Poenget med prøveutgaven er å gi den potensielle kjøperen anledning til å sjekke at programvaren virkelig virker i de situasjoner man har tenkt å bruke den. Problemet er at det infrarøde signalet fra hånd-PC-er, særlig i eldre modeller, er betydelig svakere enn det som er standard for vanlige fjernkontroller. Skal du bruke ProntoLite over mer enn rundt tre-fire meter, kan det hende at løsningen ikke er tilfredsstillende.

For å bøte på dette, samarbeider Philips og Palm om en utvidelsesenhet som forsterke det infrarøde signalet fra hånd-PC-ene.

Programvaren gjør det mulig å styre opptil ti forskjellige apparater. Philips forsikrer at det er en smal sak å lære ProntoLite å forholde seg til et nytt apparat.

I oktober i fjor utstyrte Sony en av sine PalmOS-drevne hånd-PC-er med tilsvarende funksjonalitet. Hewlett-Packards første oppgradering av Compaqs iPaq-varianter av Pocket PC, kunngjort i slutten av juni, omfattet også programvare for å fjernstyre TV-er og andre apparater.

Les også

Til toppen