FORBRUKERTEKNOLOGI

Gjør sanntids-oversetter bredt tilgjengelig

Nye Skype blir mye mer spennende.

Oversettelsesfunksjoner blir bygget direkte inn i Skype. Foreløpig kun for Windows.
Oversettelsesfunksjoner blir bygget direkte inn i Skype. Foreløpig kun for Windows. Bilde: Microsoft
2. okt. 2015 - 13:37

Microsoft-eide Skype har en stund hatt muligheter til å oversette samtaler – både tekst og tale kunne tolkes til andre språk via en imponerende, maskinlæringsbasert teknologi. Det har imidlertid krevd en separat applikasjon hittil, mens hele teknologien har vært under testing.

Nå rulles endelig oversettelsesmulighetene langt bredere – Skype Translator blir nemlig integrert inn i den eksisterende Skype-applikasjonen, og dermed tilgjengelig for de aller fleste.

Les også: Oversetter videosamtaler i sanntid

Teknologien er virkelig solid, og protokollene skal lære seg nye uttrykk og språkmønstre jo mer de brukes. Det ligger avansert maskinlæring bak.

Nå blir det bygget inn i en ny versjon av Skype som vil rulles ut for Windows i den nærmeste tiden.

Fleksibelt

Seks talespråk vil støttes: Engelsk, fransk, tysk, italiensk, mandarin og spansk. Samtidig skal 50 skriftspråk oversettes, inkludert norsk og klingon.

Når man bruker taleoversettingen i videosamtaler, blir det man sier prosessert og uttalt i det aktuelle språket av en robotstemme. Det er kanskje ikke helt perfekt, men likevel bra nok til at man kan føre en samtale og gjøre seg forstått.

Bruker man vanlig tekst-chat, blir teksten oversatt til ett av de 50 tilgjengelige språkene.

Les også: Derfor blir det ingen universell Skype-app

Det er foreløpig bare Windows som får Skype med integrert oversetter, men vi håper selvsagt at OS X, og ikke minst mobilversjoner, ikke er for langt unna.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.