TELEKOM

Gjør slutt på alle mobilbrukeres skrekk

T-mobile innfører fri global dataroaming.

T-mobile legger et kraftig press på telebransjen, som i årevis har tatt seg fett betalt for mobilbruk i utlandet.
T-mobile legger et kraftig press på telebransjen, som i årevis har tatt seg fett betalt for mobilbruk i utlandet.
10. okt. 2013 - 09:33

Frykt for sjokkregning har lært de aller fleste å rutinemessig skru av dataroaming ved bruk av mobilen i utlandet.

Det er for å unngå det feite prispåslaget teleoperatørene forlanger for å la andre være gjester i deres nettverk.

T-mobile fjerner nå det som har vært mobilbrukernes kanskje største kilde til bekymring og irritasjon. Og de legger et press på resten av bransjen.

USAs fjerde største mobilselskap innfører rett og slett fri global dataroaming. Helt globalt er det ikke, men ordningen gjelder i 115 land.

Kundene får boltre seg i ubegrenset mobildatabruk og tekstmeldinger – uten ekstra kostnad i store deler av den siviliserte verden. Her kan du se hvilke land som dekkes. Ordningen blir innført i slutten av oktober.

Det vil aldri koste mer enn 20 cent per minutt for samtaler i disse landene, eller 1 krone og 20 øre. Det gjelder både til mobil og fasttelefon. I minst 70 av landene blir det gratis å ringe til fasttelefoner for kundene deres.

Noen haker er det naturligvis når T-mobile snur helt opp ned på regimet som til nå har vært svært innbringende for en samlet teleindustri.

Selskapet har ikke bekreftet hva slags datahastigheter som vil gjelde når kundene deres surfer fritt på reise i Kina, på Påskeøya, Svalbard og de utallige andre destinasjonene som er omfattet.

AllthingsD mener å vite at det dreier seg om 2G, noe som i beste fall gir en teoretisk nedlastingskapasitet på 236 kilobit/s og bare egner seg til svært enkle dataoverføringer.

Det er lagt opp til at T-mobile selger datapakker i tilfeller der kundene trenger kjappere linjer, forutsatt at det finnes. Dagspass med 100 megabyte vil koste 15 dollar, mens 200 megabyte i uken vil koste 25 dollar. For 50 dollar kan man laste ned en halv gigabyte i løpet av to uker.

Når pakken er oppbrukt kan nye kjøpes, ellers faller man tilbake til det tregere gratistilbudet.

– Prisene for å kommunisere på tvers av landegrensene har gått helt av hengslene. Dagens telefoner er laget for å fungere globalt, men vi tvinges til å betale oppblåste internasjonale avgiftspåslag for faktisk å bruke dem. Du kan ikke reise til utlandet uten å komme hjem med et regningssjokk. Derfor gjør vi hele verden til ditt nettverk - uten ekstra kostnader, sier toppsjef John Legere i T-mobile i en pressemelding.

Hansken er med andre ord kastet. Det skal bli ytterst spennende å se fortsettelsen og hva denne nedrivingen av etablert praksis i telebransjen vil føre til.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.