Gjør XP til en spillmaskin

Det suger når maskinen går for tregt til å få skikkelig spillopplevelse. Men hvordan gjør du din Windows XP-boks om til en rødglødende spillmaskin?

Det suger når maskinen går for tregt til å få skikkelig spillopplevelse. Men hvordan gjør du din Windows XP-boks om til en rødglødende spillmaskin?

Windows XP er litt mer komplisert å optimalisere for dataspill enn sine forgjengere i Windows-familien. Heldigvis er det folk der ute i nettverdenen som bruker sin tid og sine krefter på å finne ut av denslags, til fordel for alle som har planer om å bruke sommeren inne foran skjermen. Eller eventuelt har planer om å optimalisere XP-boksen sin for spill i god tid før høstmørket igjen kryper inntil husveggene.

Gamespot har i alle fall laget en fin guide for mekking på operativsystemet, slik at en får maksimal ytelse ut av maskinen i forhold til å spille spill. Ved å mekke kan du øke ytelsen på grafikk og maskin, og Gamespots bruksanvisning skulle gjøre frys-på-ryggen-faktoren større i de fleste tunge dataspill.

Sjekklisten dekker ting som harddisk-optimalisering, virtuelt minne, oppdateringer av Windows og driver-data til for eksempel grafikkort, sikkerhetsinstillinger for å kunne gå tilbake og gjenopprette systemet til tidligere, fungerende versjoner om en skulle rote det helt til. Gamespot gir også gode tips om oppsett av maskinens lagring og minne, og legger til enkle triks som diskopprydding, søppeltømming og skjermjustering.

Den omfattende bruksanvisningen som gjør XP-burken til en råbarket spillmaskin, finner du her: 18 tips for better WinXP gaming (åpner i nytt vindu).

Til toppen