Glad-tall fra Dell fikk børsen til å danse

Omsetning og resultat er bedre enn i fjor, og aksjekursen gjorde et byks oppover.

Glad-tall fra Dell fikk børsen til å danse

Omsetning og resultat er bedre enn i fjor, og aksjekursen gjorde et byks oppover.

PC- og serverleverandøren Dell leverte i går tall for det første kvartalet i regnskapsåret 2008–2009.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor, økte omsetningen med 9 prosent til 16,1 milliarder dollar. Driftsresultatet var 899 millioner dollar, 4 prosent lavere enn i fjor, mens bunnlinjen ble 784 millioner dollar, 4 prosent bedre enn i fjor.

Tallene var bedre enn ventet. Ifølge Bloomberg, hadde analytikerne ventet en omsetning på 15,7 milliarder dollar. Resultatet per aksje ble 0,38 dollar, mens analytikerne hadde ventet 0,33 dollar per aksje. Spekulantene ble grepet av optimisme, og Dells aksjekurs økte med hele 9,5 prosent da tallene ble kjent.

Resultatøkningen bryter en lange rekke med labre kvartaler.

Dell peker på volumleveransene i kvartalet økte med 22 prosent. Målt i volum vokser Dells serversalg med 22 prosent, tre ganger så raskt som det globale markedet. Dell melder også at de solgte 43 prosent flere bærbare i årets første kvartal enn i fjorårets. Satsingen på PC-salg i butikkjeder har ført til at Dell globalt sett har økt sin andel av forbrukermarkedet med 1,2 prosentpoeng til 8,8 prosent. Dells PC-er selges nå i 13 000 butikker verden over. Den eneste tilbakegangen å spore gjelder stasjonære PC-er til bedriftsmarkedet.

De siste tolv månedene har Dell redusert tallet på ansatte med 7000, hvorav 3700 i regnskapsårets første kvartal, trass i at oppkjøp har tilført selskapet 2700 nye årsverk.

Dell framhever veksten innen forbrukermarkedet i nye markeder, som Brasil, Russland, India og Kina («BRIC»), der omsetningen økte med 58 prosent og står nå for nærmere 9 prosent av Dells totale omsetning.

Innen bedriftsmarkedet framheves at omsetningen økte med 15 prosent i Europa, Midtøsten og Afrika, og med 19 prosent i Asia/Stillehavet og Japan.

Dell advarer at de fortsatt må bruke ressurser på å redusere mannskapet og investere i infrastruktur og oppkjøp. De tror de amerikanske markedet vil fortsette å være vanskelig, og de peker på at reduksjonen i komponentkostnadene i første kvartal ikke kan antas å vedvare.

    Les også:

Til toppen