Global operasjon for Merkantildata

Merkantildatas avtale med Ericsson betyr at selskapets skal gjennomføre en rekke installasjoner over hele verden. Det er likevel ikke snakk om å opprette faste kontorer utenfor Norden.

Merkantildata annonserte mandag at datterselskapet Upnet har inngått en avtale med Ericsson, som innebærer design og implementering av nye tele- og data-løsninger for det verdensomspennende konsernet. Avtalen vil ifølge Upnet beløpe seg til mellom 50 og 100 millioner kroner i året, og betyr samtidig at Merkantildata blir nødt til å påta seg en rekke oppdrag utenfor Norden.

- En god del av arbeidet vil foregå i England, og i tillegg blir det en del flyturer for å sette opp den fysiske installasjonen, sier finansdirektør i merkantildata, Carl Espen Wollebekk, til digi.no. Han understreker at selskapet verken i England eller verden forøvrig blir nødt til å opprette nye kontorer som følge av avtalen.

- Det blir en del flyreiser og hotelldøgn, men dette har ingen forbindelse med en eventuell utvidelse av kjerneområdet, sier Wollebekk, som gjerne tror Merkantildata kan få mer ut av avtalen enn det som er initiert i første omgang.

- Oppfører vi oss pent denne gangen er det ikke umulig at Ericsson vil bruke oss til andre ting, sier Wollebekk, og legger til at Ericsson er en av verdens største innkjøpere av IT-utstyr.

Til toppen